Legíny jsou znovu v módě! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Legíny jsou znovu v módě!

 (: Profimedia.cz)

PRAHA – A jsou zpátky! Módní trendy 80. let se pomalu vracejí zpátky. Největším hitem letošního podzimu totiž budou legendární legíny! To, co bylo ještě včera vyčpělým šlágrem druhé poloviny 20. století, je nyní zpět jako módní hit podzimní sezony.

Ženy ukážou krásné nohy i v zimě!

Česko je ale opět o krok pozadu. V západní Evropě se totiž legíny vrátily už v roce 2004. Pružné, přiléhavé kalhoty však patří do ženského šatníku jen asi posledních padesát let. Zato muži je oblékali již od středověku. Není pochyb o tom, že ženám tento druh oděvu sluší víc než mužům. Před ošemetností této části šatníku však varuje módní návrhářka Liběna Rochová. „Velmi se mi to líbí, ale je to přesně ten typ oblečení, pro které musí mít žena dokonalé nohy,“ radí Rochová. U legín totiž platí stejná pravidla jako u minisukní. Nohy jsou v nich sice schované, ale díky elastické látce jejich tvar vynikne ještě víc. To potvrzuje i Martina Černá z butiku v centru Brna: „Když přijde žena a nechce legíny, tak nás to už pomalu zarazí. U některých nás ale zarazí pravý opak.“

Legíny nejsou ale jediným módním hitem, který se k nám vrací ze zapomnění let minulých. Stylistka a módní návrhářka Helena Bedrnová připomíná, že vedle legín se k nám navrací i móda volných svetrů, kožešin, zlatých, stříbrných a bronzových efektů nebo třeba imitace zvířecích vzorů.

3.10.2006

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.