Hynek Jurman: Při návštěvě Klause mi zmizelo pero! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Hynek Jurman: Při návštěvě Klause mi zmizelo pero!

Při druhém setkání s Klausem Jurman nespouštěl oči ze své propisky.
Při druhém setkání s Klausem Jurman nespouštěl oči ze své propisky. (pro Aha! – Petr Podroužek. ČTK/AP)

Na úsměvnou epizodu v jihoamerickém Chile, kdy si Václav Klaus před objektivy kamer strčil do kapsy protokolární pero, se pamatuje každý. Ale co když to nebyl první projev prezidentova »fetiše« pro psací potřeby? Klausovou rukou totiž možná přišel o oblíbené pero také Hynek Jurman z Bystřice nad Pernštejnem!

Před rokem do městečka zavítal prezident republiky, aby slavnostně »otevřel« nově zrekonstruované náměstí. Na památku měl podepsat i místní kroniku. „Dostal jsem za úkol dát ke kronice nějaké pero, které pěkně píše,“ vzpomíná Hynek Jurman z místního turistického centra. Vytasil se se svým oblíbeným keramickým perem. Po skončení akce na svém místě našel kroniku, v ní podpis hlavy státu, ale po peru se slehla zem!

„S modrým keramickým perem se mi dobře psalo a znáte to, z několika desítek vám sedne třeba jen jedno. Zůstala po něm jen modrá stopa. Teď je možná v Klausově sbírce,“ lituje Jurman.

Ten při následujícím setkání s Klausem, kdy si od něho nechal podepsat cyklistický notýsek, nenechal nic náhodě. „Podepsal se mi sice jen obyčejnou propiskou, tu jsem si ale pohlídal,“ řekl Aha!.

Pero Klausovi uškodilo!

Prezidentu Klausovi pomalu ale jistě klesá oblíbenost u občanů. Poprvé od jeho nástupu do funkce mu totiž důvěřuje méně než polovina Čechů – jen 47 procent. Vychází to ze statistiky STEM. Co za to může? Mimo jiné také video, jak si Klaus na návštěvě Chile »vypůjčil« pero. To už na internetu viděly tři miliony lidí.



Přečtěte si
pikanteria
27. 5. 2011 • 07:06

pokud se tak stalo, tak s tím mel vyrukovat drive.Ted mi to pripada ponekud trapne. Asi se opravdu ten Hynecek chce zvidirelnit. A je docela ubozak. A at je Klaus jaky chce, tak v hodne vecech ma pravdu. Postupem casu mu davam fakt za pravdu. Je to ale muj nzor,Vam ho bohaty podnikateli nenutim. Jste znam svym negativnim postojem vuci Klausovi. Ale to je zase Vase vec. Jen jinde byste tezko mohl takto urazet prezidenta. bylo by to trapne.

dzery
25. 5. 2011 • 08:10

Hyneček blbeček neví jak se jinak zviditelnit.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.