VIP rodinné trable: Milenu Dvorskou připravila o dceru sekta! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

VIP rodinné trable: Milenu Dvorskou připravila o dceru sekta!

Milena Dvorská svou dceru v dětsví zanedbávala. Později jí to Lucie vrátila i s úroky.
Milena Dvorská svou dceru v dětsví zanedbávala. Později jí to Lucie vrátila i s úroky.

Milena Dvorská (†71) se nikdy nedočkala usmíření s dcerou Lucií (47), která svou matku zavrhla a stala se členkou náboženské sekty. Přestože se herečka celý život snažila o navázání kontaktu, ze strany dcery se dočkala jen opovržení. Poslední naději jí přinesla alespoň vnučka Julie (25).

Když Lucii nedala lásku její vlastní matka, našla oporu v samozvaném mesiáši Janu „Parsifalovi“ Dvorském (44). Přerušila rodinné vazby a v náboženské sektě dodnes čeká na spasení světa, které si její partner vytyčil jako svůj cíl.

Matce nikdy neodpustila, že ji v dětství zanedbávala a před péči o rodinu dávala přednost alkoholu. „Milena je alkoholička, snad pokaždé trpěla deliriem a chovala se odporně. Ráno nám nevěřila, že to tak bylo. Nejvíc pila víno, občas pivo a vlastně často všechno, co teklo,“ řekla Lucie o Mileně před třemi lety deníku Aha!

S Parsifalem se seznámila v 15 letech a Milena Dvorská byla od počátku proti jejich vztahu. Dcera si ale stála za svým vyvoleným a po hádce s Dvorskou v roce 1989 emigrovala do Německa, kde se poprvé setkala se členy náboženské sekty.

Dceru nezachránila útokem ani trestním oznámením

Prosby Mileny Dvorské byly k ničemu a při snaze o záchranu dcery neváhala použít ani násilí. V roce 1991 Parsifala napadla a zlomila mu prst na ruce. Tím však jenom dokázala, že je nepřítelem jeho náboženského učení. Dcera ji zavrhla a začala v rámci sekty budovat „tisíciletou říši“. Tyto snahy se však dostaly do střetu se zákonem a Lucie se musela stěhovat po celé Evropě. Policie pár stíhala za to, že svým dětem brání v povinné školní docházce. Později se ukázalo, že za vším stojí trestní oznámení, které před 17 lety na svou dceru podala samotná Milena Dvorská.

O svých vnoučatech nevěděla

Lucie Dvorská se v rámci sekty zhostila role plodné matky a Parsifalovi rodila děti ve dvouletém intervalu. V lednu roku 2009, kdy Dvorskou navštívil deník Aha! v belgickém Ostendu, jich už měla osm. Milena Dvorská ale žádné informace o svých vnoučatech nikdy nedostala.

„Nás žádné herecké výkony Mileny nepřesvědčí, opravdu ji nechceme vidět. Bohatě stačí, že ji vídáme v několika málo filmech, které natočila. Pro nás je to už naprosto cizí člověk,“ reagovala Lucie na výzvy Dvorské, aby zakopala válečnou sekeru.

Usmíření se nedočkala ani po smrti

Vztah mezi Milenou a její dcerou byl tak vyhrocený, že Lucii neobměkčila ani její smrt. „Byla to stará dáma a neměla nejlepší životosprávu, takže se to dalo čekat. Nebyla nejmladší, její smrt je přirozená,“ řekla Lucie bezprostředně po tom, co se v prosinci roku 2009 nepříjemnou zprávu dozvěděla.

Komplikace provázely i pohřeb Mileny Dvorské. Rodina úmyslně změnila čas jeho konání a řada osobností, které herečka během svého života poznala, tak na obřad nestihla dorazit. Ani měsíc po pohřbu rodina neoznámila místo jejího posledního odpočinku.

Poslední naději jí přinesla vnučka Julie

Dvorské přece jen našla v rodině Parsifala svého spojence. Kvůli útlaku náboženské sekty Lucii opustila její dcera Julie, která Dvorskou krátce před její smrti navštívila v Praze.

„Jak jsme se viděly, hned jsme se objímaly. Říkala, že pořád doufá, že se objevím. Byla jsem vlastně jediná, koho znala. Ještě týden poté jsem jí měla přinést cukroví. To už jsem bohužel nestačila,“ popsala Julie dojemné setkání s babičkou.

Milena Dvorská se tak alespoň v závěru života dočkala naděje na usmíření. Julie si tímto činem ovšem znesvářila vlastní matku a smutný příběh se tak může opakovat i v další generaci…



Přečtěte si
belaa
31. 10. 2013 • 10:33

jednou se ji to vse vrati jako bumerang.ta julie ji to vrati

belaa
31. 10. 2013 • 10:32

dvorska mela ale divnou dceru.je asi hodne zla.jinak by se s mamou usmirila..obzvlaste pred jeji smrti..no ja se ji vubec nezastavam.jiste dvorsaka tak spatna nebyla tomu neverim..dcera ma srdce z kamene.

zlobit
14. 4. 2011 • 16:11

Je to smutný příběh, ale jestli je pravda, že M.D. pila a nestarala se o děti, nemohlo to jinak dopadnout.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.