Vozíčkář ožrala: Válel se na ulici a nadýchal přes 3 promile | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Vozíčkář ožrala: Válel se na ulici a nadýchal přes 3 promile

I někteří postižení si rádi přihnou, a pak padají z vozíků...
I někteří postižení si rádi přihnou, a pak padají z vozíků... (lustrační foto ara)

Tak tohle strážníci z Českých Budějovic ještě nezažili! Když přijeli po telefonátu obyvatel sídliště před jeden z paneláků, nevěřili vlastním očím.

Opilý invalida tady v rauši padal ze svého vozíčku, nesrozumitelně vykřikoval a svlékal se...

Policisté dali muži dýchnout a zjistili, že má v krvi přes 3 promile alkoholu. „Při prvním kontaktu s mužem bylo strážníkům jasné, že je invalida ve stavu značné podnapilosti. Byl z něj silně cítit alkohol a komunikovat s ním se dalo jen stěží. Svým nekontrolovaným chováním navíc ohrožoval i svůj život,“ řekl Aha! mluvčí městské policie Václav Sup. Navíc vždy, když mu pomohli do vozíku, se z něho snažil dostat, padal na zem a svlékal se. Nakonec musel být převezen na záchytku.

Po vystřízlivění ze svého invalidního důchodu zaplatí několik tisícovek za »ubytování« a bude nasměrován domů. O další peníze ho mohou připravit magistrátní úředníci za veřejné pohoršení. Muži ale hrozí i další potrestání, a sice možná pokuta. Jako vozíčkář si totiž nemůže dovolit jet po ulici opilý.

„Invalidní vozík je jako každý jiný dopravní prostředek. A i s ním může opilec například způsobit dopravní nehodu nebo něčí zranění,“ vysvětlili policisté s tím, že stejně jako opilý cyklista nebo bruslař může i vozíčkář dostat za jízdu pod vlivem pokutu až 50 tisíc korun!

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.