Petr Fejk, ombudsman Českých drah: O železnici vím, ehm, nic... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Petr Fejk, ombudsman Českých drah: O železnici vím, ehm, nic...

Ještě štěstí, že Fejk nedělá výpravčího. O dráze totiž zatím neví téměř nic. „Intenzivně se ale seznamuji s prostředím,“ říká.
Ještě štěstí, že Fejk nedělá výpravčího. O dráze totiž zatím neví téměř nic. „Intenzivně se ale seznamuji s prostředím,“ říká. (Koláž Aha!)

Ombudsman Českých drah a bývalý ředitel pražské zoo Petr Fejk byl včera týden ve funkci. „Denně dostávám v průměru asi patnáct stížností na prošetření,“ řekl.

A pak v našem testu přiznal, že o železnici toho zatím mnoho neví...

„Zatím hlavně navštěvuji depa, jezdím vlaky, hovořím s cestujícími i průvodčími. To je jedna z mých priorit – intenzivně se seznamovat s prostředím,“ uvedl Fejk, který se chce zabývat třeba nabídkou tarifů a jízdenek. Obává se totiž, že je příliš složitá.

Podle šéfa Českých drah Petra Žaludy bude Fejk mít k řešení problémů a připomínek k ruce aparát odborníků na jednotlivá témata. „Nejzásadnější prioritou je větší komunikace třeba s cyklisty, kteří cestují vlaky. Zapomínat byste neměl ani na pejskaře,“ řekl Fejkovi ministr dopravy Vít Bárta (VV).

„Režijní průkazku nemám, a ani jsem se o ni nezajímal. Teď jsem dostal kilometrickou banku a jezdím na ni, kdy mi slouží jako jízdní doklad,“ dodal Aha! Fejk.

Vědomostní kvíz Aha! pro Fejka

Kolik cestujících projede za měsíc hlavním nádražím v Praze?
„To opravdu nevím.“
Správná odpověď: Asi milion cestujících.

Co, nebo kdo je hytlák?
„Nevím.“
Správná odpověď: Služební vůz, který slouží k přepravě zásilek a zavazadel.

Kolik jídelních vozů musí mít vlak o sedmi vagonech?
„Pokud mi budete klást tyhle otázky, tak to je úplně zbytečné. A v tuto chvíli to pro mě není ani důležité.“
Správná odpověď: Nemusí mít žádný.

Jak vysoký je rychlíkový příplatek ve 2. třídě?
„Jak vysoký? (po chvilce) Nemá to smysl. Věcně nejsem vybaven na takovéto otázky.“
Správná odpověď: Žádný.

Přečtěte si
zadnice
10. 3. 2011 • 11:42

Že o železnici nic neví? U nás nevadí. Mohl by klidně dělat ministra čehokoliv. Zubař ministr kultury, Parkanová, nebo Vondra s modrou knížkou ministr obrany, atd. atd..............

opportunity
9. 3. 2011 • 19:00

tak mu snad mzdu neplatí, ne?

bobou
9. 3. 2011 • 18:47

někdo říct k čemu máme ombudsmana Českých drah? K čemu tato jistě ne špatně placená funkce je dobrá? Co celý den dělá a co to drahám přináší? Řeší stížnosti? Ale na to tam byl celou dobu referentík, který to zvládal také a hlavně za mnohem méně. Čí je to kamarád? Že by pana generálního? Oni si dráhy mohou takovéto uměle vytvořené místa snad dovolit? Pak ovšem nechápu, proč propouštějí lidi? Když na jednu stranu vykřikují, jak se musí šetřit a nadruhou stranu vyhazují statisíce za nic. Ale takhle to je bohužel všude a ne jenom u drah. Kdy už to konečně skončí?

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.