Skandál lékařů v IKEMu: Nutili pacientům kosmetiku! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Skandál lékařů v IKEMu: Nutili pacientům kosmetiku!

Lékaři nabízeli pacientům kosmetiku, kastroly, vitaminy,...
Lékaři nabízeli pacientům kosmetiku, kastroly, vitaminy,... (Profimedia.cz)

Špičkové lékařské pracoviště IKEM čelí obrovskému skandálu. Lékaři tam měli pacientům, kteří čekají na transplantaci, nutit koupi výrobků společnosti Amway. A vyděšení pacienti kosmetiku poslušně kupovali!

Pražský Institut klinické a experimentální medicíny má pověst prestižního pracoviště, které zajišťuje nejlepší péči lidem potřebujícím transplantace orgánů. Nyní si však pacienti stěžují, že jim někteří lékaři nutili výrobky firmy Amway. „Byla to kosmetika, vitaminy a další věci. Nejprve začaly na vedení IKEM chodit anonymní dopisy. Šlo totiž o pacienty po transplantaci, kteří jsou stále v péči těch lékařů-obchodníků. Lidé se báli, že když si výrobky nekoupí, lékař o něj přestane pečovat,“ popsal Aha! praktiky zdroj z nemocnice.

Takové chování ale zcela odporuje lékařské etice! Pacient, který ví, že jeho zdraví i život závisí na precizní práci chirurga, mu může jen těžko odmítnout jeho nabídku. Podle informací deníku Aha! navíc distributoři firmy Amway v bílých pláštích prodávali své zboží i sestrám a dalším podřízeným.

Vedení IKEM se stížnostmi pacientů již zabývá a chce vše vyšetřit. „V současné době skutečně probíhá interní šetření, které se týká zapojení některých jejich zaměstnanců do prodeje kosmetiky a čisticích prostředků na pracovišti. Pokud docházelo k prodeji pacientům ze strany zaměstnanců kliniky, bylo by to jasné porušení etických pravidel a my bychom z něho vyvodili důsledky. Výsledky šetření očekáváme během března,“ uvedl mluvčí nemocnice David Vondruška.

Lékaři si prodejem mohli přijít na pěkné peníze. Z každého prodaného výrobku, jejichž cena se může vyšplhat až na tisíce korun, dostali odměnu od 3 až po desítky procent z jejich ceny. Záleží na stupni, který jako prodejci v hierarchii Amway mají.

Lékaři nabízeli pacientům kosmetiku, kastroly, vitaminy,...

Co je to Amway?

826973:gallery:true:true

Společnost Amway prodává kromě kosmetiky i další výrobky jako je nádobí, čisticí prostředky a podobně. Prodejci musí získávat svou síť zákazníků a shánět i další prodejce. Čím výše v hierarchii postoupí, tím více vydělávají. Pořádají obrovská setkání, na kterých nadšeně vyprávějí o úspěších, kterých ale dosáhne málokdo. Jedním z prodejců je i manželka expremiéra Stanislava Grosse Šárka.

Přečtěte si
bolly
3. 3. 2011 • 17:22

Amway je děsnej spolek. Tady je o tom bezva stránka - http://amwey-business.cz/

johanaa
3. 3. 2011 • 15:00

Mě tedy připadá spíše skandální to, že jsou špičkoví lékaři ohodnoceni tak, že si musí přivydělávat ještě nějakou prací mimo. Co se vlastně stalo? Vytunelovali fondy, berou plat na někoho z rodiny, využívají náhrad či služebních bytů, aut a pod. pro svůj prospěch. Není to opět "hon na čarodějnice"? Ať nemocnice raději vyšetří " ukradené" práce. Nedovedu si představit operatéra, který pacientovi, právě probranému z narkozy distribuuje kosmetiku. Za pár hodin už s ním nemá operatér nic společného.

zadnice
3. 3. 2011 • 13:01

Prostě je vyházet. Bordel v ČR je neskutečný!!!!!!!!!!!!

hejhej
3. 3. 2011 • 10:48

Pořád mají málo,proto chudáci vydírají z pacientů peníze.Nejlépe jim nakopat do prd... Je to hnus.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.