Narodil se malý mravenečník! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Narodil se malý mravenečník!

V Olomouci se narodilo vzácné mládě mravenečníka.
V Olomouci se narodilo vzácné mládě mravenečníka. (: ČTK)

OLOMOUC – Samička mravenečníka čtyřprstého Tama porodila v olomoucké zoo malého samečka. A jde o vůbec první mládě jakéhokoli druhu mravenečníka, které se kdy u nás narodilo!

Poprvé v Česku!

Ve světě tento druh mravenečníka žije jen v devíti dalších zoo. „V posledním půlroce se v nich ale nenarodilo žádné mládě, pouze v naší zoo,“ říká mluvčí olomoucké zoo Hana Labská.

Malý sameček se ještě nechá klidně nosit na zádech své maminky, pije od ní mléko a má se čile k světu. „Jeho tatínek Dart je ochočený, chodí s chovatelkou na vycházky, při kterých vyhledává svou oblíbenou pochoutku – kukly mravenců,“ dodala Hana Labská. „Oba rodiče jsme získali od obchodníka z Holandska. Pocházejí ze soukromého chovu v Evropě a narodili se již v zajetí,“ prozradila ještě.

Právě minulý týden měla zoo s tatínkem Dartem plnou hlavu starostí. Utekl a šťastně nalezen byl až v neděli. „Předvedl nám, jaký je to zdatný chodec. Vzdušnou čarou překonal vzdálenost šest kilometrů.“

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.