Herec Wesley Snipes (48): Od včerejška za mřížemi! Na tři roky! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Herec Wesley Snipes (48): Od včerejška za mřížemi! Na tři roky!

Fotografie
Fotografie (internal)

Americký herec včera nastoupil do věznice ve městě Lewis Run v Pensylvánii, kde si má odsedět 3 roky za daňové úniky. Ve filmech hrál i kriminálníky, tuhle roli si ale »užije« bez kamery. Bachaři vzkazují: Nečekej žádné úlevy!

Hvězda akčních filmů proti rozsudku do poslední chvíle bojovala, soud ale nevyhověl žádosti právníků o odklad zahájení trestu.

Snipes má strávit tři roky ve věznici s nejnižším stupněm ostrahy, která nemá mříže v okolí svých pozemků. Vězni mají denně možnost osprchovat se a v pátek a v neděli mohou chodit na promítání filmů. Ve dvoumístných celách je zde celkem 300 lidí odsouzených za nenásilnou trestnou činnost.

Snipes si bude muset ve věznici zvyknout na minimální výdělky za práce v kuchyni či v prádelně. V minulosti přitom hvězda měla vysoké příjmy, jen za snímek Blade: Trinity z roku 2004 Snipes inkasoval 13 milionů dolarů (245 milionů korun).

Ze strany vězeňské stráže nemůže herec, známý z upírské trilogie Blade nebo snímku Demolition Man, očekávat žádné úlevy. „Uznáváme, že přitahuje pozornost, ale se všemi vězni zacházíme stejně,“ řekla už předem mluvčí věznice Shirley Whiteová.

Snipes byl v roce 2008 odsouzen ke třem letům vězení za úmyslné krácení daní. Podle rozsudku si od roku 1999 vydělal více než 38 milionů dolarů (720 milionů korun), ale zaplatil z nich jen malé nebo žádné daně. Vyhnul se zaplacení daní z příjmu ve výši více než 15 milionů dolarů (285 milionů korun).

Čtěte také:

VIDEO Wesley Snipes u soudu: Tři roky natvrdo!

Češka Eva Zubíčková: můj sex s Wesleyem Snipesem!

Americká věznice bude mít brzo další VIP přírůstek: Wesley Snipes jde na tři roky za mříže!

Akční hvězda Wesley Snipes: Honí ho policie!

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.