Kuriozita ze záchytky: Opilec měl 5,6 promile! A druhý den šel domů! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Kuriozita ze záchytky: Opilec měl 5,6 promile! A druhý den šel domů!

Záchytka v Plzni. Tady Slovák nocoval.
Záchytka v Plzni. Tady Slovák nocoval. (pro Aha!: Martin ČIŽICKÝ)

PLZEŇ – Tak opilého pacienta ještě v plzeňské fakultní nemocnici neošetřovali! Záchranka lékařům přivezla Slováka (31) s rozbitou hlavou, který měl neuvěřitelných 5,6 promile alkoholu v krvi!

Bezdomovec tmavší pleti ležel v Plzni přímo na ulici, nehýbal se a krvácel. A tak chodci vzbouřili tísňové linky. Když mu lékaři zranění ošetřili, pro jistotu rovnou zavolali policisty.

Bylo šestnáct hodin, když policisté otrhaného, špinavého a silně páchnoucího Slováka dovezli na záchytku. Muž, který na první pohled vypadal výrazně starší, než ve skutečnosti je, dokázal už při příjmu stát na vlastních nohou a pořádně nadával. Sprostě vykřikoval a až do večera velmi drsně urážel všechny, kdo se snažili, aby se v klidu vyspal a neudusil se vlastními zvratky. Druhý den však lékaři nevěřili svým očím! Slovák byl v devět ráno čilý jako rybička a bez problémů odešel. Vypadal v pohodě, i když se silně třásl. „Takhle opilý člověk je rarita,“ řekla Aha! sestřička ze záchytky Marie Martinková. Pro alkoholem netrénovaný organismus může být taková dávka smrtelná, v lepším případě způsobí bezvědomí a otravu.

Pět promile alkoholu je podle lékařů na hranici smrtelné otravy. Člověk je apatický, není schopen se udržet na nohou, může se dostat do kómatu a zemřít na zástavu dýchání. 5,6 promile alkoholu v krvi může být až litr tvrdého alkoholu, dva a půl či tři litry vína nebo až 20 velkých dvanáctistupňových piv. „Záleží na tom, jak rychle to vypil,“ podotýká Vlastimil Kyral z protialkoholní záchytné stanice v Hradci Králové.

7.9.2006

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.