Podnikatel Pitr dál bručí ve Švýcarsku - Vydat ho zatím nechtějí! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Podnikatel Pitr dál bručí ve Švýcarsku - Vydat ho zatím nechtějí!

Fotografie
Fotografie (internal)

Mafián Tomáš Pitr zůstane prozatím bručet ve Švýcarsku. Přestože už na konci července, kdy byl Pitr dopaden, ministerstvo spravedlnosti podalo žádost o jeho vydání, Švýcaři otálejí.

„Pro posouzení žádosti není stanovena žádná lhůta. Zda je posuzována, nevíme. Švýcarská strana si zatím nevyžádala žádné doplňující informace,“ tvrdí mluvčí ministerstva Tereza Palečková. Češi tak tápají a zatím nevědí, co si o celé záležitosti mají myslet.

„Žádost posuzujeme. Kdy dojde k vyslovení verdiktu, nemohu říct, protože to nevím,“ řekl Aha! mluvčí švýcarského ministerstva spravedlnosti Folco Galli s tím, že loni posuzovali asi šest stovek žádostí o vydání pachatelů. „Většině z nich vyhovíme,“ dodal.

Pitr byl v Česku odsouzen v roce 2006 na pět let za daňové podvody. Trest nenastoupil a uprchl. Letos pak byl odsouzen na šest let za machinace s akciemi. V červenci ho chytila na popud svých českých kolegů švýcarská policie ve Svatém Mořici. U Městského soudu v Praze se nyní jedná o tom, zda bude s mafiánem obnoven proces z roku 2006.

„Zatím nebylo rozhodnuto. Předseda senátu si vyžádal znalecký posudek, který bude hotov asi v půlce prosince. Na začátku ledna by se pak mohlo rozhodnout, zda se soud obnovením procesu bude zabývat,“ doplnila Aha! mluvčí soudu Martina Lhotáková.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.