Ministr dopravy Bárta je bez řidičáku! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Ministr dopravy Bárta je bez řidičáku!

Ministr dopravy může půl roku jezdit do práce na kole.
Ministr dopravy může půl roku jezdit do práce na kole. (Aha! – Martin Přibyl)

Půl roku bez řidičáku a navíc pokuta pět tisíc korun. To je rozhodnutí nymburského městského úřadu, které včera obdržel ministr dopravy Vít Bárta (VV). Úřad ho potrestal za to, že byl přistižen, jak se svým luxusním maserati jel bez platné registrační značky. Podle televize Nova, která o rozhodnutí informovala, tak bude moci Bárta znovu sednout za volant až v květnu.

„Na půl roku přicházím o řidičské oprávnění. A jestliže platí padni komu padni, tak se proti tomuto rozhodnutí nebudu odvolávat,“ řekl ministr.

Bártu přistihli policisté v červenci, když odjížděl z vlastní svatby. Namísto plechové značky měl ale pouze na přední kapotě nalepenou její kopii. Bárta tvrdil, že značku ztratil na polní cestě. Nebylo to přitom poprvé, co se ministr provinil proti pravidlům. Nedlouho předtím byl totiž přistižen, jak stojí na u svého domu na zákazu zastavení.

Jak Bárta uvedl, do května bude používat služební limuzínu a o víkendech jej bude vozit jeho manželka, místopředsedkyně Sněmovny Kateřina Klasnová (VV).

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.