»Borat« Sacha Baron Cohen napadl kameramana! Čeká ho soud! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 17. dubna 2024

Svátek slaví Rudolf, zítra Valérie

»Borat« Sacha Baron Cohen napadl kameramana! Čeká ho soud!

Fotografie
Fotografie (internal)

Na natáčení, zájem kamer i objektivů foťáků by měl být anglický komik zvyklý. Jenže není. Napadený kameraman, který odnesl Cohenovu nerudnost, jej teď žaluje od téměř půl milionů korun!

Anglický komik Sacha Baron Cohen, který má kvůli svým kontroverzním filmům na krku již přes dvě stovky soudních pří, si může připsat na své konto další žalobu. Tentokrát se do něj obul fotoreportér, který tvrdí, že ho napadl Cohenův štáb, když se snažil známého komika natočit při demonstraci na podporu sňatků homosexuálů Los Angeles. Tvrdí, že byla porušena jeho občanská práva, a žádá odškodnění 25 000 dolarů (446 000 korun).

Reportér Mike Skiff, který se sám označuje za gaye, tvrdí, že v roce 2009 poznal mezi demonstranty v Los Angeles Cohena, který tam tehdy se svým štábem natáčel část filmu Brüno pojednávající o rakouském homosexuálním módním reportérovi. Snažil se ho natočit na video, ale Cohenovi lidi do něj prý začali strkat, snažili se ho odtáhnout a ohrožovali ho dřevěnými tabulemi.

Cohen a problémy, to není žádná novinka. Se spoustou z nich se potýká už od filmu Borat: Nakoukání do amerycké kultůry na obědnávku slavnoj kazašskoj narodu. Od té doby na něj bylo podáno mnoho žalob. Soudy se ale staví spíše na stranu kontroverzního komika.

Sacha Baron Cohen jako Borat

V červnu 2009 ho obvinila Richelle Olsonová z Kalifornie z ublížení na zdraví. Stalo se to během natáčení filmu Brüno. Cohen se objevil na její charitativní akci v převleku za Brüna. Údajně do ní strčil, až upadla, a v důsledku zranění zůstala na invalidním vozíku. Případ se ještě řeší.

V prosinci palestinský obchodník z Betléma, který je v Cohenově filmu Brüno vykreslen jako terorista, zažaloval Cohena a další lidi z jeho štábu za pomluvy a nactiutrhání. Žádá odškodnění deset milionů dolarů a případ je u soudu ve Washingtonu.

Borat i Brüno jsou postavy, které si Cohen vymyslel pro svůj pořad Da Ali G Show, v němž úspěšně zesměšňuje slavné osobnosti i anonymní lidi na ulici tím, že se vydává nejen za zaostalého nemytého kazašského reportéra Borata, ale také za britského předměstského rappera Aliho G nebo za rakouského homosexuálního módního komentátora, který se snaží pro dosažení své slávy udělat cokoli, včetně změny sexuální orientace.

Čtěte také:

Borat si koupil vilu za 386 milionů!

Borat dostane 900 milionů

Borat se stane podruhé otcem!

Borat, alias Brüno: Vykopli ho z Ukrajiny!

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.