Zachráněný horník Claudio Yanez: Rodina ho zavrhla! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Zachráněný horník Claudio Yanez: Rodina ho zavrhla!

Fotografie
Fotografie (internal)

Zdravotní stav zachráněných chilských horníků je výborný. V nemocnici už zůstávají jen dva, ostatní se vracejí domů za svými manželkami, dětmi, rodiči a sourozenci. Většinu z nich čeká vřelé přivítání, Claudio Yanez (34) se však dočkal zavržení vlastní sestrou!

Rodina původně Claudiovi připravila slavobránu a transparenty s nápisy »Vítej, Claudio!« či »Milujeme tě, Claudio!«. On se ovšem rozhodl strávit první den na svobodě se snoubenkou Cristinou, kterou během pobytu v dole požádal o ruku. Rodině se sice slušně omluvil, jim to však nestačilo. Vlastní sestru Jennifer ranil natolik, že prohlásila: „Pro mě je mrtvý.“

Doma už je 31 ze 33 horníků, hospitalizován je jeden se závratěmi a jeden se zubními potížemi. Dnes už by ale i oni mohli být propuštěni domů.

Snoubenka Cristina.

»Vítej, Claudio«. Rodina se na Claudia těšila.

Že dal přednost snoubence, mu rodina neodpustí. Horkokrevní Chilané nápisy roztrhali.

Tragédie v Číně: Bude se vše opakovat?

K dalšímu výbuchu plynu došlo včera v dole v centrální Číně. Už teď je ale jasné, že událost neskončí tak šťastně jako havárie v Chile. Exploze v Číně totiž nejméně 21 horníků zabila, dalších 16 zůstává v dole zavaleno. Čeká je stejně okázalá záchranná akce jako 33 chilských horníků? Všichni si kladou otázku, zda je možné zapůjčit či alespoň napodobit slavnou kapsli, která vrátila normální život hrdinům z Copiapó...

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.