Hrob Petra Muka stále nemá náhrobek! Zapomněla na něj rodina?! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Hrob Petra Muka stále nemá náhrobek! Zapomněla na něj rodina?!

Petr Muk
Petr Muk (Aha! Marek Hofman)

Ani více než čtvrt roku po smrti zpěváka Petra Muka (†45), není na jeho hrobě v Českém Krumlově nový náhrobek. Místo posledního odpočinku umělce, který se nešťastnou náhodou udusil na konci května ve svém bytě zvratky, zdobí stále pouze provizorní dřevěný pomník. I přesto je hrob pořád zasypaný květinami.

Že by vdova po zpěvákovi na stálý, žulový pomník neměla peníze? Eva Muková přitom po pohřbu slibovala, že v co nejkratší době bude místo posledního odpočinku zdobit nový pomník. Stále je zde dřevěná půlkulatá deska se zpěvákovou fotkou, jménem a daty narození a úmrtí, které už déšť pomalu smývá.

„Pořízení trvalého kamenného pomníku je otázka ceny zhruba okolo deseti až dvaceti tisíc korun. Pokud tedy rodina nebude chtít něco speciálního – třeba speciální kámen, velikost, tvar či úpravu, pak se to může vyšplhat do desítek tisíc,“ řekl krumlovský kameník.

Mezitím se hrob v levé části hřbitova stal doslova poutním místem, jak Mukových příznivců a přátel, tak i lidí, kteří ho znali jen z televize. „Vždycky, když jdu na hřbitov, zastavím se tu a zapálím svíčku. Měla jsem ho moc ráda, je ho veliká škoda,“ řekla deníku Aha! paní Jana.

Na hrobě je mnoho svíček, záplava květin, ale třeba i kamínky z cest, fotky s jeho fanynkami, svinutý obrázek se židovskou hvězdou. „Je to skutečně jeden z mála hrobů, který doslova přetéká výzdobou. Pravidelně se to tu obměňuje. Nedávno přijela dodávka plná mladých dívek a chlapců a šli na jeho hrob zapálit svíčku a dát kytičku. Bylo to dojemné,“ řekla žena starající se o »pohřebiště«.

Hrob Petra Muka v Českém Krumlově zdobí desítky květin, svíček, ale i kamínků nebo fotky s fanynkami.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.