Slavný Gottland podnikatele Moťovského - Je z něj barabizna! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Slavný Gottland podnikatele Moťovského - Je z něj barabizna!

Jan Moťovský se svou ženou Kateřinou v roce 2006 jako čerství majitelé Gottlandu.
Jan Moťovský se svou ženou Kateřinou v roce 2006 jako čerství majitelé Gottlandu.  (Aha! – Martin Pekárek, ara)

Jevanskému Gottlandu (vile a bývalého muzea Karla Gotta) zřejmě zvoní hrana. Poté, co 4. srpna 2008 zmizel ve francouzské Nice jeho poslední majitel, podnikatel Jan Moťovský (40), vila jen chátrá. Teď ji nejspíš vytopily rozvodněné spodní prameny.

„Postihla nás spodní voda. Lesní prameny nadzvedávaly podlahy a zatopily všechny sklepy. Dalo se v nich jezdit na člunu,“ líčí nedávnou pohromu jevanský starousedlík. Do bývalé Gottovy vily dnes prý nikdo nechodí.

„Nevětrá se tam, nikdo nekontroluje stav domu. Už loni tam nefungovala kanalizace. Nedivil bych se, kdyby tam byla i plíseň. Dlouho jsme tu neviděli ani paní Moťovskou. Její auto tam stálo asi před měsícem naposledy,“ dodává soused.

Proč vilu dosud nikdo nekoupil? Teprve letos v polovině ledna soud rozhodl, že Jan Moťovský může být prohlášen za mrtvého. Vdova Kateřina (31) a další dědicové po něm musejí rok čekat, zda se podnikatel neobjeví. Teprve pak může proběhnout dědické řízení. Do té doby nelze s majetkem cokoliv podnikat.

„Ta vila už není, co bývala. Je smutné se na ni dívat. Údajně požadovaných 22 milionů za ni nikdo nedá. Kdo ji koupí, bude muset pár milionů investovat, aby ji dal zase do kupy,“ míní soused.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.