Filip Renč ujel od nehody, pak odmítl dechovou i krevní zkoušku - Boural opilý?! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Filip Renč ujel od nehody, pak odmítl dechovou i krevní zkoušku - Boural opilý?!

Renč policistům vehementně tvrdil, že auto neřídil on.
Renč policistům vehementně tvrdil, že auto neřídil on.  (Aha! – Martin Hykl, Marek Pátek)

Režisér Filip Renč (45) včera ve vysoké rychlosti svým modrým subaru narazil do stříbrného volva. A z místa nehody okamžitě ujel! „Stáhl jen okýnko a beze slova odjel,“ řekl exkluzivně deníku Aha! poškozený muž M. D., jehož psychika byla tímto gestem otřesena!

„Zřejmě to nedobrzdil, dle toho usuzuji, že musel jet dost rychle,“ dodává muž, který také okamžitě vznesl podezření a osočil viníka, že řídil pod vlivem alkoholu! Renč včera odmítl jak dechovou zkoušku, tak lékařské vyšetření. „Je to pro něj přitěžující okolnost, okamžitě mu byl odebrán řidičský průkaz a věc je dále v šetření,“ řekla deníku Aha! tisková mluvčí pražské policie Andrea Zoulová.

„Měl narozeniny, je možné, že něco popil, a proto ujel bez jediného slova. Škoda na mém vozidle není velká, ale jeho chování mě natolik rozčílilo, že jsem okamžitě zavolal policii,“ tvrdí účastník autonehody, která se stala ve Vysočanech na rohu ulice Nademlejnská a Poděbradská přibližně okolo půl třetí hodiny odpoledne. „Mohli jsme se domluvit, vše by šlo ze zákonného pojištění,“ dodává otřesený muž. Jenže nestalo se a výjezdová jednotka Filipa Renče okamžitě vyhmátla.

„To auto řídil můj kamarád, je to firemní vozidlo!“ vykřikoval režisér, který byl okamžitě odveden do policejní dodávky, kde probíhal výslech. Poškozený si je však na sto procent jistý, že vozidlo řídil Filip Renč. „Jel jsem s kolegyní, která ho stejně jako já poznala. Seděl na místě řidiče, byl to on,“ je přesvědčen muž, který si nepřeje být jmenován.

I dopravní policie potvrdila, že vyšetřuje nehodu a zkoumá, zda některý z účastníků řídil pod vlivem alkoholu. Renč pak strávil odpoledne v policejní dodávce a v nemocnici na Bulovce. Odmítl dechovou zkoušku, a tak musel být převezen k odběru krve.

„Jeden z účastníků nehody odmítl dechovou zkoušku i odběr krve a moči,“ řekla policejní mluvčí. Renč se přitom hájí osvědčenou fintou – a to tím, že auto řídila osoba jemu blízká.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.