Hádka přímo v parlamentu: Ochranka vyhodila feministky! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Hádka přímo v parlamentu: Ochranka vyhodila feministky!

Včerejší protest feministek před parlamentem.
Včerejší protest feministek před parlamentem. (Fórum 50 %)

Fousaté feministky se včera ve Sněmovně se zlou potázaly! Ochranka je z prostor pro veřejnost vyhodila s tím, že parlament není maškarní.

Happeningem chtěly aktivistky protestovat proti jmenování čistě mužské vlády premiéra Nečase. „Na galerii pro veřejnost jsme chtěly rozvinout transparent: Chceme do vlády. Přitom jsme byly blečené do mužských šatů. Sněmovní ochranka nám však s nalepenými vousy přístup odepřela se zdůvodněním, že v prostorách Poslanecké sněmovny nemůžeme tímto způsobem vyjadřovat svoje postoje. Šéf ochranky doslova uvedl: Tady nejste na maškarním,“ uvedla pro Ahaonline.cz ředitelka hnutí Fórum 50 % Jana Smiggels Kavková

Současné středopravá vláda prý sází pouze na muže. „Doufali jsme, že poté, co jsme přizpůsobily svůj vzhled této nezbytné podmínce, se pro nás přeci jen místo ve vládě najde. Omyl, nestalo se tak, dokonce se pro nás nenašlo ani na galerii Poslanecké sněmovny,“ řekla s nadsázkou.

Podle feministek by ženy ve vládě měly být. A do této patří určitě, protože to dali najevo samotní voliči. „Celkem čtrnáct žen se do Sněmovny probojovalo z nevolitelných míst.,“ vysvětlila Smiggels Kavková a vzkázala odpůrcům: „Tvrzení o nezájmu či nedostatku kvalitních žen už nám pánové prosím opravdu nepředhazujte!“

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.