Modelka Naomi Campbell u soudu - Ano, dostala jsem krvavé diamanty! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Modelka Naomi Campbell u soudu - Ano, dostala jsem krvavé diamanty!

Naomi Campbell
Naomi Campbell  (EPA, ČTK)

Modelka Naomi Campbell (40) včera před soudem v nizozemském Haagu přiznala, že dostala od bývalého liberijského diktátora Charlese Taylora (62) tzv. krvavé diamanty. Tak se označují drahokamy, za které se kupovaly zbraně pro potřeby brutálních občanských válek v Africe. Během nich bylo běžné třeba i to, že se dětští vojáci masakrovali mezi sebou.

..

Bývalý diktátor nyní čelí jedenácti žalobám souvisejícím s krvavým povstáním ve státu Sierra Leone. Na masakry, vraždění a znásilňování měl najímat desetileté vojáky. Existuje podezření, že za podobné diamaty, které daroval Naomi Campbell, dodával zbraně povstalcům. Taylor modelce diamanty věnoval v roce 1997, kdy se společně s ostatními celebritami zúčastnila v Jižní Africe charitativní večeře.

„Přišli dva muži a řekli, že mi nesou dárek. Viděla jsem pár oblázků, byly velmi malé a špinavé. Jsem zvyklá na diamanty zářivé a v krabici,“ vypověděla Naomi včera s tím, že drahokamy později darovala charitě. Až do charitativní večeře prý o Libérii nic nevěděla.

„Campbell je lhářka!“ tvrdí však herečka a bývalá přítelkyně Woodyho Allena Mia Farrow (65), která se s Naomi a dalšími prominenty zúčastnila charitativní večeře s Taylorem. Byla to také ona, která kauzu »krvavých diamantů« letos v červnu znovu otevřela.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.