Čech v Chorvatsku: Podpálil kemp | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Čech v Chorvatsku: Podpálil kemp

Ostrov Hvar je každoročně cílem nejen tisíců českých turistů.
Ostrov Hvar je každoročně cílem nejen tisíců českých turistů. (Cropix, ara)

Chorvatská policie zadržela českého turistu (33), který v pondělí při grilování na ostrově Hvar neopatrností způsobil požár v turistickém kempu. Oheň pak 60 hasičů likvidovalo dlouhých šest hodin.

 

Podle policie se muž přiznal a byl obviněn z obecného ohrožení. Český turista se dal v pondělí ráno do grilování v kempu Vira a popel z předchozího dne vysypal do křoví. Pak šel vyvenčit psa a než se vrátil, okolí zachvátily plameny. Požár se nakonec rozhořel na ploše 4,5 hektaru a hasičské týmy musely požádat o asistenci tři letadla, která kropila zasaženou oblast vodou. Současně byla evakuována asi stovka obyvatel kempu. Po šesti hodinách se požárníkům podařilo oheň zvládnout a turisté se mohli vrátit do prázdninových příbytků.

Pokud jde o neúmyslné zakládání požárů, mají Češi bohužel v různých částech světa poměrně špatnou pověst. Před pěti lety vedla neopatrnost českého turisty k rozsáhlému požáru v národním parku na jihu Chile. V roce 2007 zase dva čeští turisté způsobili požár v Řecku a domů odjeli s pokutou a podmíněným trestem.

Pověst českých turistů rozhodně nevylepšil ani muž, který byl před rokem zatčen na chorvatském ostrově Krk. Požár sice nezaložil, ale fotil si na plážích nahé děti ve věku tři až šest let. Stačil pořídit na 2500 snímků.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.