Komunálky a senátní volby - Zpět ke korytům! Návrat Talmanové, Špidly i Čunka | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Komunálky a senátní volby - Zpět ke korytům! Návrat Talmanové, Špidly i Čunka

Fotografie
Fotografie (internal)

Co se nám nepovedlo ve Sněmovně, to doženeme v Senátu a na radnicích! Tohle je motto stran, které buď úplně propadly, nebo nedostaly tolik vládních postů, kolik chtěly. A do boje o křesla a téměř šedesátitisícový plat v říjnových volbách posílají politické veterány.

Například do Senátu se chce posadit manželka expremiéra Mirka Topolánka (ODS) a někdejší místopředsedkyně Sněmovny, pohledná Lucie Talmanová (ODS). Ta bude lákat voliče k urnám na Kutnohorsku a svede souboj mimo jiné s úřadující předsedkyní lidovců Mirkou Šojdrovou. Socialisté zase vsadili na expremiéra a bývalého eurokomisaře Vladimíra Špidlu (ČSSD), který má oslovit lidi na Českokrumlovsku.

Asi největším překvapením je návrat expředsedy lidovců Jiřího Čunka, kterého poškodil skandál s pobíráním sociálních dávek. Ten chce opět za KDUČSL kandidovat v komunálních volbách na starostu Vsetína. „I kdyby mě dala na poslední místo, tak budu za tuto stranu kandidovat. Faktem je, že mě oslovilo více uskupení, už dopředu bylo celkem jasné, že jsem lidovec a za lidovce kandidovat budu,“ prohlásil.

Právě jako starosta Vsetína se přitom v roce 2006 stal terčem kritiky kvůli vystěhovávání »nepřizpůsobivých občanů« romského původu.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.