Jiří Langmajer ve filmu Copak je to za vojáka... Vojín Kouba podvedl diváky! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Jiří Langmajer ve filmu Copak je to za vojáka... Vojín Kouba podvedl diváky!

Langmajerovi (vravo) bylo v době natáčení 21 let.
Langmajerovi (vravo) bylo v době natáčení 21 let. (Aha! – M. Pátek, D. Puchta, archiv TV Nova)

Herec Jiří Langmajer (44), který včera coby vojín Kouba na TV Nova znovu zazářil v komedii Copak je to za vojáka... (1987), v době natáčení snímku vůbec nevěděl, co to vlastně vojna je! „K armádě narukoval až dva roky poté, co se film natočil,“ svěřil deníku Aha! zdroj ze zákulisí natáčení filmu.

Shodou okolností to bylo v době, kdy se mu narodila dcera Tereza. „Tehdy jsem ale naneštěstí sloužil, takže mě za manželkou pustili až následující den. Porod mladší dcery Julie jsem si už ale ujít nenechal,“ zavzpomínal Langmajer. Armádou do doby natáčení nepoznamenaný Langmajer ale nebyl jedinou perličkou úspěšného filmu, který se natáčel dva roky před sametovou revolucí.

„Vašek Vydra měl zrovna dlouhou chvíli. Vzal si megafon, a když jsme natáčeli scény na nádraží, začal lámanou němčinou hulákat: Choném! Vylezte ze svých chalup. Budete nafilmovaný,“ zavzpomínal herec Jan Skopeček s tím, že místní houfně vybíhali a vůbec nevěděli, co se děje. „Moje role venkovského balíka nebyla moc velká, ale byla to příjemná práce,“ dodává Skopeček.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.