FOTBALOVÝ SKANDÁL S VÝPLATAMI! Svaz dluží rozhodčím 2,5 milionu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

FOTBALOVÝ SKANDÁL S VÝPLATAMI! Svaz dluží rozhodčím 2,5 milionu!

Jeden příklad za všechny. Rozhodčí Adam pláče, peníze za pískání mu nechodí!
Jeden příklad za všechny. Rozhodčí Adam pláče, peníze za pískání mu nechodí! (GetPhoto – Josef Mašek)

Tak tohle je skandál prvního řádu! Svaz se kasá, jak bojuje za čistotu fotbalu, a přitom jejím strážcům neplatí! A když, tak pozdě. Podle informací Aha! dluží ČMFS rozhodčím za posledních 8 kol minulého ročníku I. ligy 2 528 000 korun! Tolik úhrnem činí odměny hlavních (17 000 Kč za zápas), lajnových asistentů (2x 10 000 Kč) a čtvrtých sudích (2500 Kč).

Soudcovské gáže chodí s tříměsíčním zpožděním a za měsíce duben, květen a červen neviděli arbitři ještě ani korunu. „Peníze za leden, únor a březen dostali až v dubnu. Za poslední kvartál ještě ne. Možná prý přijdou na konci tohoto týdne, ale už je to pořádně štve,“ řekl včera Aha! muž, který ligu ještě před časem pískal a s bývalými kolegy je pochopitelně stále na jedné lodi.

A ti si samozřejmě kamarádovi z branže postěžují… „Je to pravda. To zpoždění tam je, od dubna odměny nepřišly. Pořád se volá po profesionálních rozhodčích, ale u nás zatím bohužel profesionální přístupy nefungují,“ potvrdil jeden současný rozhodčí skandální poměry. „Já osobně na těch penězích životně závislý nejsem, ovšem to mluvím jen za sebe a samozřejmě, že to není příjemné,“ dodal.

Jasně, »píšťalky« živí především civilní zaměstnání a některé mají své firmy. Jeden obchoduje se svářecí technikou, jiný dělá starostu, další pracuje pro německou automobilku. Jenže tyhle dluhy z rozhodcovské branže dělají zlou krev a hrozí dalšími obrovskými průšvihy ve fotbale.

„Byli jsme o zpoždění vyplácení předem informováni,“ pověděl ještě dnes stále aktivní sudí. Tak to si za tu informaci hned běžte něco koupit, páni arbitři! Ale spíš to dopadne tak, že se někdo pokusí koupit vás!

Tohle je přesně parketa pro klubové šíbry a sázkové gangy. Ti za připískávání a za domluvené výsledky zaplatí okamžitě a na dřevo. A budeme s fotbalem zase tam, kde jsme byli...

Šéf komise sudích Macela mlží: Tři měsíce? To je dohoda!

Sudí se zlobí, že jim peníze nechodí, a předseda komise fotbalových rozhodčích se tomu diví. Luděk Macela (59) včera mluvil o jakési dohodě, podle níž jeho podřízení dostávají gáže až po kvartálech. Ovšem lehce podivně nevěděl, jestli je dohoda písemná...

Pane Macelo, rozhodčí si stěžují, že od dubna nedostali výplaty…
„Nevím, kdo si stěžuje, ale pokud já vím, tak k dnešku to bylo zaplaceno.“

Určitě? A proč až teď?
„Mám takové informace a není na tom nic divného. Jsou vypláceni po třech měsících, taková je dohoda.“

Písemná?
„Teď nejsem v kanceláři, takže to nevím. Musel bych se na to podívat.“

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.