Násilník, rasista, hulvát – Mel Gibson. O takového Hollywood příliš nestojí | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Násilník, rasista, hulvát – Mel Gibson. O takového Hollywood příliš nestojí

Znalci hollywoodského filmového prostředí již značku Mel Gibson nehodnotí příliš vysoko. Naposledy srazily popularitu herce a oscarového režiséra zveřejněné nahrávky telefonních rozhovorů, ve kterých používá výhrůžky, nadávky, sprosté výrazy a rasistické kletby.

Rozhovory s jeho bývalou přítelkyní, ruskou modelkou Oksanou Grigorijevovou, se kterou je Gibson ve sporu o opatrovnictví jejich dcery, nejsou ověřené, ale ani herec, ani jeho advokáti dodnes nezpochybnili jejich obsah.

Výhrůžky smrtí, sprostý slovník, rasistické výrazy... nahrávky, které po částech zveřejňuje server radaronline.com, ukazují cholerického Gibsona s nekontrolovatelnými návaly násilí. Aféra připomíná rok 2006, kdy se musel Gibson veřejně omluvit za antisemitské poznámky, které pronesl při zatýkání za řízení v opilosti v Malibu nedaleko Los Angeles.

Již tento první skandál Hollywood naštval, nelze jej srovnat s tím, co čeká režiséra s dvěma Oscary za snímek Statečné srdce nyní. „Myslím, že cokoliv udělá, jeho kariéra se opravdu rozpadne,“ řekla uznávaná kritička a profesorka populární kultury Elayne Rappingová. „Lidé kvalit Leonarda DiCapria s ním nebudou chtít být spojováni a nikdo seriózní se k němu již nebude chtít ani přiblížit,“ soudí.

S expřitelkyní Oksanou. Mlátil ji, když měla jejich dítě v náručí.

Důkazem jejích slov je fakt, že Gibsona opustila agentura William Morris Endeavour Entertainment, která jej zastupovala. Vede ji Ari Emanuel, který je jedním z nejmocnějších lidí v Hollywoodu.

„Ať mu veřejnost odpustí nebo ne, lidé, kteří mu dávali práci a kteří mu mohli sehnat role, ho už nepodporují,“ řekl pod podmínkou anonymity jeden z prestižních hereckých agentů v Los Angeles. „Hollywoodské prostředí s ním již nechce pracovat, ztratil svého agenta a mnoho finančníků, kteří mohli zaplatit jeho filmy,“ dodal.

A ještě hůř: „Jakékoliv hollywoodské studio, které by dnes zaměstnalo Mela Gibsona, by bylo kritizováno ostatními. Když pomineme rozdíly, bylo by to jako spolupracovat s O. J. Simpsonem.“ Hvězda amerického fotbalu O. J. Simpson zavraždil v roce 1995 svou ženu Nicole Brownovou Simpsonovou a jejího přítele Rona Goldmana.

Leo Braudy, specialista na celebrity a média z Jižní kalifornské univerzity, se domnívá, že jde o „předem prohranou bitvu, ve které se i investoři, kteří v talent Mela Gibsona opravdu věří, stanou velmi opatrnými“.

Jedinou záchranou pohaslé hvězdy tak mohou být peníze, které si vydělal produkcí a režií svých filmů. Snímek Umučení Krista například vydělal v roce 2004 více než 600 milionů dolarů (asi 12 miliard korun). Tyto příjmy mu umožňují obejít se bez spolupráce se studii.

Statečné srdce. To Gibsona diváce ještě milovali.

Pro bývalou agentku Fredell Pogodinovou byl Gibson »vždy nekonformní a politicky nekorektní«. „Má dostatek peněz, aby si, pokud to bude potřeba, financoval své vlastní filmy? Ano! Pokud budou mít tyto filmy úspěch, otevře mu Hollywood opět své brány a nabídne mu další spolupráci? Ano, jsem o tom přesvědčená,“ říká Pogodinová.

O povedeném Gibsonovi čtěte:

Přítelkyně Mela Gibsona: Uhodit ženu, když drží v náručí dítě? Herec: Zasloužila sis to, ty k****!

Expřítelkyně Mela Gibsona zveřejnila nahrávky s urážkami: »Chováš se jako pí*a!«

Oksana: Mel Gibson neplatí na naši Luciu!

Mel Gibson - Kromě rozvodu: Kopačky od milenky!

Autor (ex, ČTK)

Foto ara

19. 7. 2010, 7:30

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.