Eva Jurinová o TV premiéře Ivany Gottové: »Ukázala nezkušenost« Ale pak dodala: Pár týdnů a bude dobrá! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Eva Jurinová o TV premiéře Ivany Gottové: »Ukázala nezkušenost« Ale pak dodala: Pár týdnů a bude dobrá!

Ivana Gottová svou premiéru s výtkami zvládla.
Ivana Gottová svou premiéru s výtkami zvládla. (TV Prima, ara)

Trapas, ztráta soudnosti, nepřeslechnutelné syčení – tak vypadají některé reakce televizních diváků na první vysílání »primáckých« VIP zpráv s manželkou Karla Gotta (71) Ivankou Gottovou (34). Jak ji ale vnímali odborníci? „Ukázala svou nezkušenost, ale časem to zvládne bezvadně,“ věří jí dlouholetá televizní profesionálka Eva Jurinová (56).

„Pondělní televizní premiéra Ivany Gottové s sebou nesla všechny přirozené znaky nezkušené moderátorky v novém pořadu: odtažitost od tématu, rychlé přečtení textu bez náležité intonace a alespoň částečného osobního zaujetí. Tento formát vyžaduje osobní účast. Je ideální, aby divák věřil, že moderátor to, co říká, říká za sebe, a nečte jen někým jiným předepsané věty,“ našla vady na kráse bývalá hvězda Televizních novin Jurinová, která dnes působí jako mluvčí motolské nemocnice a také pořádá školení pro své televizní kolegy.

Pak už ale Gottovou jen chválila. „Líbilo se mi, že VIP zprávy nejsou drbavé a Ivanka je pro tento formát velmi dobře vybraný typ. Nepůsobí lacině ani afektovaně a jsem přesvědčena, že pod odborným vedením to za pár týdnů zvládne bezvadně. Líbí se mi její umírněnost. Fandím jí. Kdybych si myslela, že na to paní Gottová nemá, raději ten názor vyslovím, protože nekvalitních moderátorů je u nás už přespříliš. Věřím ale, že až získá sebejistotu, bude opravdu ideální průvodkyní tímto pořadem,“ chválí začínající kolegyni zkušená televizní novinářka.

Údajné šišlání a syčení, které vadilo některým kritikům na internetu, u Ivanky vůbec nezaznamenala. „To je vážná vada řeči a velmi špatně se odstraňuje. Televizní moderátorka by ji neměla mít. VIP zprávy jsem si pouštěla na internetu, kde sice není příliš kvalitní zvuk, ale ničeho takového jsem si u paní Ivanky nevšimla,“ dodala Eva Jurinová.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.