V Londýně lze koupit džem obsahující vlasy lady Diany | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

V Londýně lze koupit džem obsahující vlasy lady Diany

Princezna Diana.
Princezna Diana.

K čemu je možné využít královské vlasy? Například i k výrobě magické zavařeniny. Takovou se stala marmeláda nazvaná Occult jam, jež obsahuje pár vlasů zesnulé lady Diany. Ti lze v britské metropoli pořídit v přepočtu za 154 korun! Během týdne se jich prodalo již 500 skleniček!

Sklenku této neobvyklé pochutiny považované zároveň za umělecký předmět lze dostat na výstavě surrealistického umění.

Sam Bompas, zakladatel cateringové společnosti Bompas and Parr, tvrdí, že ve sklenici je slabounký pramínek vlasů napuštěný džinem a ve spojení s mlékem a cukrem vznikla mléčná zavařenina, která se chutí blíží kondenzovanému mléku.

Bompas řekl, že vlasy bývalé manželky britského následníka trůnu, prince Charlese, koupil v aukční síni eBay za deset dolarů od amerického obchodníka, který sbírá vlasy celebrit.

Organizátoři výstavy surrealistického umění v londýnské umělecké galerii Barbican prý požádali jeho společnost, aby na akci přispěla potravinou odpovídající surrealistickému tématu.

„Přemýšleli jsme o tom a nejvhodnější se nám zdála zavařenina. Tak jsme z ní udělali surrealistický předmět," řekl Bompas o výrobku, který je na výstavě v sousedství exponátů od Salvatora Dalího nebo belgického surrealistického umělce Reného Margritta.

Bompas tvrdí, že se nesnaží prodat co nejvíce svých bizarních výrobků. Jeho cílem je prý přimět lidi, aby se zamysleli nad potravinovým marketingem a vůbec nad tím, co jedí.

Pokud přemýšlíte, co by vám mohlo povzbudit chuť k jídlu, existuje ještě několik alternativ: Co takhle džem z absintu a ananasu s pískem z Velkých pyramid nebo švestkovo-dubový džem s dřívkem z britské válečné lodi The Victory, se kterou britský viceadmirál Horatio Nelson porazil v roce 1805 spojenou španělsko-francouzskou flotilu?

(ex, ČTK)

Foto ara

8. 7. 2010 10:30

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.