Naštvaný Topolánek - Musí zkrátit líbánky! Kvůli exmanželce! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Naštvaný Topolánek - Musí zkrátit líbánky! Kvůli exmanželce!

Pavla Topolánková ukazuje: „To mi dáš, to mi dáš taky!
Pavla Topolánková ukazuje: „To mi dáš, to mi dáš taky! (Aha! – Alexandr Malachovský, Dalibor Puchta)

Bývalý šéf ODS Mirek Topolánek (54) vyrazil o víkendu na svatební cestu do oblíbeného letoviska v italském Toskánsku. Dlouho si tam ale užívat nebude, protože už příští týden musí s exmanželkou Pavlou (55) rozřešit majetkové vypořádání. Podle informací deníku Právo se mají dohodnout na splacení čtyřmilionové hypotéky, ze které má Topolánek uhradit polovinu. Jinak nechal všechno své ženě a je tak oškubaný jako příslovečná husa.

..

Přestože se Mirek s první ženou Pavlou rozvedl už v únoru, stále řeší rozdělení majetku. Při rozvodovém řízení se údajně dohodli, že exmanželce přenechá byt na pražských Hradčanech, nové auto i chatu v Čeladné. Zbývá doladit rozdělení hypotéky pražského bytu.

Ten si pořídili v roce 2005 za 8,5 milionu korun. Z prodeje akcií firmy VAE a z úspor Topolánek zaplatil 2,5 milionu. Hypotéční úvěr u banky pak činil 5,25 milionu. Podle loňského majetkového přiznání mu zbývalo doplatit 4,2 milionu. O tuto částku by se měl s Pavlou, na kterou se nyní byt převádí, rozdělit rovným dílem. Z čeho ale Mirek zaplatí přes dva miliony, není jasné. Po odchodu ze Sněmovny totiž přišel o pravidelný příjem a stal se pouhým živnostníkem. Co přesně ale dělá, není jasné. V dopise, který uraženě poslal na víkendový kongres uvedl: »Teď už radím za peníze.« Komu dává své rady a jak si je cení, zůstává otázkou.

Šok - Topolánek je pořád premiérem!

Ačkoliv roční provozní náklady na Poslaneckou sněmovnu jen zřídkakdy nepřekročí miliardu, na správné informování o svém fungování asi instituce peníze nemá. Jak jinak si vysvětlit, že ve foyeru před sálem je na vývěsní tabuli premiérem České republiky stále expředseda ODS Mirek Topolánek? Tabule tak opomněla více než roční vládu Jana Fischera, která se chýlí ke konci a křeslo bude uvolněno nejspíše ve prospěch šéfa »modrých« Petra Nečase.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.