Sanitka II: Adamce vyšoupli.! Režírovat bude Renč! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Sanitka II: Adamce vyšoupli.! Režírovat bude Renč!

Pan režisér Adamec si při Sanitce II ani neškrtne. Vyškrtli ho...
Pan režisér Adamec si při Sanitce II ani neškrtne. Vyškrtli ho...

Druhou řadu známého televizního seriálu Sanitka bude režírovat Filip Renč. První sérii, která byla uvedena v roce 1984 a kterou nedávno ČT s úspěchem reprízovala, přitom natočil režisér Jiří Adamec.

Dohodly se na tom Česká televize a slovenská produkční společnost Forza, Renč nabídku přijal.

V současné době se píše scénář ke druhé řadě seriálu, autorem je Ivan Hubač, jehož otec Jiří Hubač napsal scénář první série. Jiří Hubač dlouho odmítal poskytnout autorská práva k dalším dílům, teprve nedávno souhlasil s převodem autorských prav na svého syna Ivana.

Mluvčí ČT Ladislav Šticha nedávno řekl, že Sanitka II se bude odehrávat v současnosti a podkladem pro dramatické ztvárnění jsou z valné většiny skutečné případy z každodenní praxe pražské záchranné služby.

Říkal, že Sanitku Adamcovi nevezme. Dá se mu vůbec věřit?

Režisér Renč debutoval v roce 1991 filmem Requiem pro panenku, celkem natočil šest celovečerních snímků, z poslední doby je to například psychologické drama Hlídač č. 47.

Renč se ještě nedávno dušoval, že režisérovi Jiřímu Adamcovi nepoleze do zelí. Co na to nyní samotný Adamec? Více informací se dozvíte v dnešním vydání deníku Aha! anebo před polednem na ahaonline.cz

Autor ČTK

Foto ara

18. 05. 2010, 07:00

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.