Zrada režiséra Filipa Renče: Okradl Adamce o Sanitku! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Zrada režiséra Filipa Renče: Okradl Adamce o Sanitku!

Jiří Adamec
Jiří Adamec (Aha! – Alexandr Malachovský, ara)

Včera odpoledne se režisérovi první řady legendární Sanitky Jiřímu Adamcovi (62) zhroutil svět! Vyšlo totiž najevo, že na nabídku šéfovat pokračování lékařské ságy kývl Filip Renč (44). „Cože? Opravdu mu to přiklepli? Nemám slov! Nechal jsem na tom seriálu kus života, takže nemohu říct, že by mě to rozhodnutí nemrzelo,“ řekl zaskočeně Adamec.

Byl to on, kdo námět vydupal ze země, donutil Jiřího Hubače, aby napsal scénář, přemluvil Hanku Zagorovou, aby s Hložkem a Kotvaldem nazpívala úvodní píseň, a přemluvil tehdejší Československou televizi, aby do projektu vložila na tehdejší poměry velkorysou částku. Místo vděku se teď dočkal posměšného kopance do zad.

Ještě více než přístup televize, která se stala producentem obřího projektu, ho ranilo jednání kolegy. Renč se ještě před dvěma měsíci zapřísahal, že Adamcovi jeho dítě nevezme. Tehdy se proto dočkal slov uznání. „Filip mě tím mile překvapil. V dnešní době totiž neexistuje férové jednání a za vším jsou peníze,“ pochválil ho Adamec.

Co říká nyní? „Jsem slušně vychovaný člověk, takže jeho změnu chování opravdu raději odmítám komentovat,“ hledal marně slova režisérský guru.

Rozpočet až sto padesát milionů korun, producentská i majetková účast miliardáře Jána Kováčika, k tomu navíc Renčem oblíbený větší akční ráz nové řady, která tu starou bude připomínat možná už jen názvem – to všechno jsou důvody, proč Renč patrně nabídku přijal. Včera měl vypnutý telefon, promluvil alespoň producent Kováčik: „Jednání bylo velmi složité. Naštěstí jsme už spolupracovali, a tak se mi ho nakonec podařilo přesvědčit.“

Co na změnu v režisérském křesle říkají původní hvězdy seriálu? Zatímco Hanzlíkovi jde o kvalitní scénář, a ne jméno režiséra, u mnoha stěžejních postav produkce tvrdě narazí. „Ozývá se mi jeden kolega za druhým. Také mnoho herců mě ujistilo, že do Sanitky beze mne nejdou,“ řekl nám Adamec už před časem. Pochybnosti už vyslovila Zlata Adamovská, Jiřina Jirásková, Jiřina Bohdalová nebo Petr Nárožný. „Herce teprve budeme oslovovat. Byli bychom rádi, kdyby původní osazenstvo hrálo i v pokračování. Kdyby ne, budeme situaci řešit individuálně,“ říká k tomu Kováčik. Z plánovaných třináctí dílů existuje scénář zatím k pěti, realizace seriálu tak patrně nebude možná dříve než za jeden až dva roky.

To bylo řečí aneb Plané sliby Filipa Renče:

24. března

„Sanitku 2 točit nebudu! Na seriály ani moc nejsem. A hlavně: Tohle je Adamcův produkt, jeho dítě a bez něj by to nemělo asi ani smysl točit,“ řekl Renč deníku Aha!

17. května

Produkční společnost Forza oznámila, že druhou řadu eriálu Sanitka bude režírovat Filip Renč.

Filip Renč

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.