Koření Zdeňka Pohlreicha: 674x TY VOLE! Prima zatím pořad Ano, šéfe! přesouvat nebude... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Koření Zdeňka Pohlreicha: 674x TY VOLE! Prima zatím pořad Ano, šéfe! přesouvat nebude...

„To je moderní asi jako trabant v plný náloži, vole.“ Zdeňka Pohlreicha a jeho pořad Ano, šéfe! sleduje každý týden téměř milion diváků.
„To je moderní asi jako trabant v plný náloži, vole.“ Zdeňka Pohlreicha a jeho pořad Ano, šéfe! sleduje každý týden téměř milion diváků. (TV Prima)

Televize Prima se zatím nemůže zabývat doporučením Rady pro televizní a rozhlasové vysílání, která kvůli vulgarismům žádá přeložení oblíbené kuchařské realityshow Ano, šéfe! s populárním kuchařem Zdeňkem Pohlreichem na dobu po 22. hodině. „Písemné vyjádření Rady nám ještě nepřišlo,“ řekla včera mluvčí Primy Jana Kocová. Osmý díl proto uvidíte v obvyklém čase v úterý 21.20 hod. Je to s vulgarismy opravdu tak vážné? Deník Aha! zhlédl všech sedm dílů III. série a všechny neslušné výrazy spočítal.

Nejzmiňovanějším »sprostým« slovem je sousloví TY VOLE. Během sedmi odvysílaných dílů zazněla 735x, z toho 674x vylétla z Pohlreichových úst, v 61 případech ji pak zmínil personál. Při souhrnné délce 350 odvysílaných minut tak slovo »vole« zazní každou minutu dvakrát.

Nečastěji používá Pohlreich slovo »vole« především při shonu v kuchyni. Při komentářích a hodnocení se vyjadřuje srozumitelně a zcela čistě. „Tohle mě pobavilo,“ komentoval sám Pohlreich stížnost Rady. „Osobně mi to je ale úplně jedno. Nemůžu mluvit za televizní produkty. Já jsem jen najatá herečka.“

Otázkou zůstává, proč se Rada ozvala až po 1,5 roce vysílání pořadu. Vadí jí hlavně 2. díl z III. série natáčený v restauraci v Kralupech nad Vltavou. Tam Pohlreich běduje nad katastrofální hygienickou situací. Je pravda, že tady hláška »vole« zazněla nejvíckrát, ovšem v jiných dílech se objevily peprnější výrazy.

Paradoxně přitom Rada nemůže televizi udělit pokutu, pokud by Prima i nadále pokračovala ve vysílání pořadu před 22. hodinou. „Nejedná se totiž o přímé ohrožení mravního a psychického vývoje dítěte,“ říká předsedkyně Rady Kateřina Kalistová.

Kliknutím zvětšete

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.