Rudolf Hrušínský (63), nejpopulárnější herec Česka - Prodá i to, co nemá! Třeba vzduch! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Rudolf Hrušínský (63), nejpopulárnější herec Česka - Prodá i to, co nemá! Třeba vzduch!

Rudolf Hrušínský
Rudolf Hrušínský (Aha! – Marek Hofman, ČTK/Tomáš Zezulka, detihaiti.cz)

V současnosti nejstarší z hereckého rodu Hrušínských a zároveň nejoblíbenější muž televize Nova v anketě Anno 2009 Rudolf Hrušínský (63), představitel mrzouta Peška v seriálu Ulice, je pořádně čiperný podnikatel! Dokáže s přirážkou prodat nejen spoustu cetek a tretek, které si vozí ze svých výletů, ale i vzduch!

Herec a známý rybář ví, jak vydělat peníze. Před časem přišel na to, že prodávat se dá cokoli, klidně i vzduch. Ve své galerii v Plané na Táborsku nabízí pravý jihočeský čerstvý vzduch. „Je to jako netradiční suvenýr z jižních Čech, prostě pravej jihočeskej,“ říká herec. Někteří se jeho podnikatelskému záměru smějí, jiní ho kritizují. „Dělá z lidí blbce. Věci, které prodává v galerii, jsou za tisíce až desetitisíce. Tohle je za pár korun, ale je to trapný,“ tvrdí jeden z obyvatel Plané. Další v tom zase vidí fór. „Je to něco, co jinde není a Ruda je podnikavec. Prodává to tu už pár let a turisti to kupují. Plechovka je prázdná a v tom je ten fór,“ řekl pan Josef, který herce zná s tím, že prázdných plechovek se »vzduchem« se ročně prodají stovky. Po pětadvaceti korunách za kus je to příjemný příspěvek na kafe. Hrušínský prodává i obrazy se jmenovkami Lada, Zrzavý, Čapek, Toyen či Tichý. Když ale člověk přijde blíže, uvidí popis obrázku, a je jasné, že nejde o originály, ale jsou to různé litografie nebo akvarely.

Prodávají se tu ale i originály hercových kolegů a přátel, například Blanky Bohdanové, Adolfa Borna nebo obrázky Emmy Srncové či Ivy Hüttnerové. Zde jde spíš o ceny stokorun až tisíců. Kromě toho jsou zde k mání i šperky a cetky z různých zemí, které Hrušínský navštěvuje a vozí si je na prodej. Dokonce i stříbro z Thajska, těžítka, postavičky slonů, svícny, kravičky, kamínky, léčivé kameny, svíčky atd.

Herec se před časem zbavil téměř všech svých galerií, zavřel obchody v Táboře i v Českých Budějovicích. Ten v Plané stále má, a podle všeho mu stále vynáší.

Kliknutím zvětšeteKliknutím zvětšeteKliknutím zvětšete

A jeho syn Rudolf Hrušínský ml. - Prosí kamarády o peníze! Kvůli Haiti

Herec Rudolf Hrušínský ml. (39) skončil s divokými léty. Floutek z Diskopříběhu se dokonce sám zapojil do pomoci dětem v oblastech postižených zemětřesením na Haiti! Teď obchází své kamarády a shání finance, aby tamní děti měly co jíst. „Zatím přede mnou nikdo nepráskl dveřmi, už jedu druhé kolo. Ale stejně teď pracuju na založení konta, aby si někdo nemyslel, že na tom chci vydělat nebo někoho okrást,“ hájil se Hrušínský, jenž se zapojil do pomoci a vozí základní potraviny do Dominikánské republiky, kde se stahují postižení Haiťané. „Přijel jsem tam s částkou 5000 dolarů, nakoupil jídlo a dokonce v jednom kostele za pomoci přátel založil školu. Je tam třicet dětí, které se každou sobotu učí španělštinu, aby se později mohly zapojit do normálního života,“ popisuje neutěšenou situaci na druhé půli zeměkoule Hrušínský. S řemeslem herce však ještě nesekl. „Coby herec nekončím. I mé jméno a znalost tamních podmínek mi v podstatě pomáhá v získávání prostředků,“ pochvaluje si spolupráci s tamními úřady i českými neziskovými organizacemi dobrodinec Hrušínský.

Kliknutím zvětšeteKliknutím zvětšete

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.