Sláva, dva týdny plytkého televizního žvanění jsou za námi! Komik a jeho svět | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Sláva, dva týdny plytkého televizního žvanění jsou za námi! Komik a jeho svět

Za to, co předváděl estrádní »umělec« Bernatský v olym-pijském studiu, by zasloužil ránu palicí do palice. Třeba by se mu rozsvítilo...
Za to, co předváděl estrádní »umělec« Bernatský v olym-pijském studiu, by zasloužil ránu palicí do palice. Třeba by se mu rozsvítilo... (– www.ceskatelevize.cz)

Olympiáda na obrazovkách České televize? Skvělý zážitek! Ale jen se špunty v uších… Komentátoři a moderátoři po dva týdny »šperkovali« přenosy z Vancouveru výkony, kvůli nimž čeští fanoušci mačkali ovladače směrem na zahraniční kanály.

Jistě, práce komentátorů patří k těm náročnějším, nikdo také nezáviděl moderátorům ve studiu jejich noční šichty. Ale ten proud plytkého žvanění a nesmyslů byl příliš silný i na mírové síly OSN. A tak se jedním z nejlepších komentátorů Her stal proti své vůli předseda Českého svazu curlingu Karel Kubeška. Se svým kultivovaným projevem, slovní zásobou a jasným vědomím, co chce sdělit, strčil do kapsy řadu těch, kteří si touto profesí vydělávají na živobytí.

Na nekorunovanou hvězdu Her se, bohužel, pasoval Vojtěch Bernatský. Olympijské heslo si upravil po svém na „Není důležité informovat, ale pobavit se,“ a tam, kde zahraniční stanice předkládaly seriózní odborné analýzy a postřehy, vyrukoval se šarádou ražení obecního kola amatérských komiků.

Všechny kolikrát přesvědčil, že je obstojným barmanem (nestálo by za to věnovat se tomu natrvalo?), když na počest medailových úspěchů rozléval všem přítomným šampaňské. Korzoval mezi stoly, do toho utrousil: „A ještě panu kameramanovi!“ A všechno doprovázel tím svým nezaměnitelně podlézavým, přihlouplým úsměvem.

Plyšáky na jeho stole střídaly obrázky od dětí a z Kouzelné školky přecházel plynule do Kluků v akci. „Tak tenhle dort nám poslala divačka a představte si: vyráběla ho 8 hodin a spotřebovala na něj 54 vajíček!“ Toto ohromující sdělení přišlo v době, kdy se v kabinách vydýchávali po první třetině hrdinové finálové zápasu hokejistů…

Pane Černý, nechtělo by to vzít si některé vaše podřízené »na slovíčko«?

Kliknutím zvětšete

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.