Hlavní nádraží v Praze - Nejnebezpečnější místo v Česku! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Hlavní nádraží v Praze - Nejnebezpečnější místo v Česku!

V noci je hlavní nádraží místem zločinu. Scházejí se zde drogoví dealeři, zločinci i prostitutky.
V noci je hlavní nádraží místem zločinu. Scházejí se zde drogoví dealeři, zločinci i prostitutky. (Aha!: Martin PŘIBYL, Kateřina KALIBÁNOVÁ)

PRAHA – Krádeže, znásilnění, loupežná přepadení, násilí, drogy, uprchlíci, vyhoštění cizinci, zločinci – všechno jako na dlani. Na několika stovkách metrů čtverečních. To je hlavní nádraží v Praze, hlavní místo zločinu v Česku!

„Podíváš se na vteřinu na odjezdy vlaků, a ukradnou ti kufr,“ říká policista, který na tomto místě často zasahuje. Za největší hazardéry považuje mladé dívky, které si zejména v poslední době chodí na nádraží a do okolního parku, známého spíše pod pojmem Sherwood(Šervúd), léčit splíny. „Říkáme, že jdou na safari. Pravděpodobnost, že se nevrátí v pořádku, je stejná jako při výletu do africké buše,“ dodává.

»Hlavák« je ale především rájem zlodějů. „Od začátku roku jsme tu řešili více než 200 kapesních krádeží,“ říká policejní mluvčí Tomáš Hulan. Obětí ale bude podstatně víc. Ne každý totiž útok policistům oznámí. Před zloději neobstojí ani uzamčené bezpečnostní skříňky. Lapkové se neštítí násilí. Nezřídka tu záchranka ošetřuje pobodané.

Hlavní nádraží je i doslova překladištěm mladistvých a někdy i nezletilých z celé republiky, kteří jsou ochotni poskytovat za peníze sexuální služby. „To sem samozřejmě láká potenciální klienty a především náhončí, kteří shánějí »herce«, a to jak hochy, tak dívky, pro natáčení pornofilmů. Ti jsou opravdu nebezpeční. Většinou mají za sebou závažnou násilnou minulost. Když se jim člověk připlete do cesty, může jít o život,“ varuje policista.

Bezpečno není ani na peroně či ve vlaku. Tam zase řádí zlodějské a kapsářské mafie, a to jak cizokrajné, tak české. „Byli tam zadrženy skupiny z Polska, Maďarska, Bulharska,“ dodává policista.

Spásný nemusí být ani únik k taxikářům. „Když vás neokradou na nádraží, tak vás oškube taxikář,“ řekl Aha! jeden z cestujících. „Chtějí čtyřikrát tolik, než je normální taxa. Nechtěl jsem jít přes park. Měl jsem strach, byla noc. Vzadu na štaflu u sexšopu jsem nastoupil do taxíku. Z »hlaváku« do Ďáblic po mně chtěl řidič tisíc korun,“ rozhořčoval se.

Některé případy minulého měsíce:

● Neznámý pachatel okradl muže (48) rovnou u bankomatu, když si vybíral peníze a stranou si na moment odložil peněženku. Přišel o téměř 2000 korun.
● Spánek při čekání na rychlík přišel draho ženu (18). Než se probudila, okradl ji někdo o digitální fotoaparát.
● Škodu několik desítek tisíc korun způsobil zloděj cestující, která se otočila zády ke svým zavazadlům. Během chvilky zmizel s jednou její taškou.
● Dva lupiči přepadli časně ráno před nádražní halou důchodkyni (70). Jeden z nich ji udeřil do zad a druhý jí z ruky vytrhl kabelku, ve které měla doklady, peníze a mobil. Škoda: 19 000 korun.

Orál za pětistovku:

Říká se jim různě – prostitutky, šlapky nebo noční sociální pracovnice. Těm z hlavního nádraží v Praze neřekne ale nikdo jinak než »bacilky«. A za kolik si s takovouto »lehkou holkou« můžete užít? Cena se samozřejmě různí podle požadované služby.
● Orální sex: Od 500 do 1000 Kč.
● Klasický sex: 1000 až 1500 Kč.
● Zvláštní požadavky: 2000 korun.

Kluci za tisícovku:

Hlavní nádraží je plné chlapců, kteří prodávají svá těla. Jejich cena je podobná těm u prostitutek. Za orální sex se platí do 1000 Kč, za anální sex homosexuálové zaplatí do 2000 Kč. Více než půlku většinou prostituti odevzdávají svému »ochránci«, tedy pasákovi. Za zbytek si převážná většina koupí drogu, pervitin nebo heroin, díky níž můžou přežít do dalšího dne…

Sprchy jsou fajn, ale… Chodí sem i prostitutky a zfetovaní bezdomovci!

Na hlavním nádraží v Praze si můžete dát dokonce sprchu. Zatímco všude jinde je smrad a špína, veřejná sprcha je čistá. Ovšem má to i svá úskalí. Využívají je totiž kromě jiných i prostitutky jako své »pracoviště«…

Na hlavním nádraží vás osprchování vyjde na 40 korun, půjčí vám mýdlo i ručník. „Jezdím každý pátek odpoledne do Brna, a teď v létě mi možnost umýt se před cestou po celém dnu v práci přijde vhod. Cesta je pak příjemnější a taky můžu hned z brněnského nádraží vyrazit s přítelem ven, jinak bych se nejdřív musela jít osprchovat domů,“ řekla Katka (28).

Jenže! Zdejší sprchy nevyužívají jen turisté, ale i místní prostitutky, často zfetovaní nebo opilí bezdomovci a další problémoví lidé, kteří se v nádražní hale zdržují. „Jsou s nimi potíže. Všechno hned ukradnou nebo zničí – háčky na pověšení oblečení, zašupovací dveře u sprchového koutu, lampy, prostě všechno. Nedá se to uhlídat,“ stěžuje si nájemce zařízení Ivan Veselý. Potíže přiznává i Roman Pecka, který kromě toalet provozuje i jedinou sprchu v pražském metru ve stanici Karlovo náměstí. K dispozici zájemcům je za 30 korun. „Bezdomovci chodí, ale vždycky zaplatí,“ podotkl.

Sprchy jsou i na hlavním nádraží v Brně – zájemce za jejich použití zaplatí 25 Kč. Osprchování na plzeňském hlavním nádraží přijde na 40 Kč, zde od vás jako zálohu na ručník vyberou ještě dvacetikorunu. Poměrně draze – na 60 Kč – vyjde návštěva sprch na nádraží v Chebu. Koncem srpna budou otevřeny sprchy i na ostravském hlavním nádraží a jedna z nich bude určena pro invalidy.

8.8.2006

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.