Skandál na smutečním obřadu: Rodina o pohřbu lhala! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Skandál na smutečním obřadu: Rodina o pohřbu lhala!

Milena Dvorská
Milena Dvorská (Aha! – Martin Hykl, David Kundrát)

Skandál a velký podraz! Nijak jinak se nedá nazvat včerejší pohřeb legendární Marušky Mileny Dvorské (†71), který proběhl v Praze na Vyšehradě. Stalo se to totiž o dvě hodiny dříve, než původně manžel Dvorské, Josef Kraus, avizoval. Některým hercům, jako třeba Janě Šulcové (62), ještě v pátek tvrdil, že je od dvou, jiným ale prozradil to, co nikdo z novinářů a z široké veřejnosti vědět neměl: POHŘEB BYL UŽ OD 12 HODIN! Nedělnímu Aha! se ale přesný čas podařilo na poslední chvíli vypátrat a na rozloučení s herečkou, kterou dva dny před Vánocemi zabil prudký infarkt, se dostalo.

..

Mráz, sníh a silný vítr. Poslední rozloučení s Milenou Dvorskou na pražském Vyšehradě provázelo velmi nevlídné počasí. Smuteční hosté začali ke kostelu sv. Petra a Pavla přicházet kolem poledne. V tu chvíli nám bylo jasné, že vše je jinak a pohřeb začne dříve. Do začátku obřadu nebylo jasné, zda bude s ostatky Mileny Dvorské, nebo bez nich. Pohřební služba nakonec do kostela před zahájením mše přinesla hnědou rakev částečně zabalenou v igelitu.

Druhého manžela Mileny Dvorské, Josefa Krause, přivezla ke kostelu v černém mercedesu ochranka, která ho musela po celou dobu pohřbu i po něm podpírat. „Netahejte mě tak! Opatrně!,“ odporoval bodyguardům svými gesty najevo zhroucený vdovec. Do kostela sv. Petra a Pavla se dostali jen pozvaní příbuzní a herci, mezi kterými byla Jana Štěpánková (75). „To byla krásná ženská! Neznám druhou tak nádhernou ženskou.... Byla to dobrá herečka a měla strašně smutnej život,“ řekla Nedělnímu Aha! s cigaretou v ruce, kterou se zahřívala v mrazivém odpoledni. Za pražské Divadlo Na Fidlovačce, kde Dvorská před lety hrála, dorazila herečka Eliška Balzerová (60) s manželem Janem Balzerem. „Chtěla bych na ni vzpomínat s úsměvem na rtech, ráda se smála. Pořád vidím ty její nádherné modré oči, které se smály stále,“ řekla nám po obřadu Eliška. Její parťák, herec a šéf »Fidlovačky« Tomáš Töpfer (58), nedorazil. Mezi padesáti truchlícími hosty nechyběli ani další herečtí kolegové Milan Štaindler, Tomáš Hanák, Dana Syslová, Lilian Malkina či první žena Petra Kratochvíla Milada Kratochvílová.

V kostele sv. Petra a Pavla na Vyšehradě se konal pohřeb herečky Mileny Dvorské.

»Funebráci« odnášejí rakev.

Eliška Balzerová se přišla také rozloučit.

Zklamaná Šulcová: Přišla po pohřbu!

Sama jako kůl v plotě zůstala stát herečka Jana Šulcová (62) v kostele sv. Petra a Pavla na Vyšehradě. Podraz, který na ni ušila rodina Mileny Dvorské, nemá obdoby. „Včera jsem jim ještě volala, aby mi řekli, v kolik je pohřeb. Chtěla jsem se přijít rozloučit, už jsem měla koupenou květinu. Jen jsem neobdržela pozvánku. Řekli ať teda přijdu ve dvě,“ řekla deníku Aha! rozhořčená Šulcová, která do kostela dorazila ve chvíli, kdy už byla odvezena rakev, odloženy věnce a památky už nebylo bohužel ani po rodině. Herečce se v očích leskly slzy, když smutně pohlížela na prázdný chrám. „Tohle si Milenka nezasloužila,“ opakovala.

Jana Šulcová přišla až po pohřbu, špatnou hodinu jí bohužel sdělil manžel Mileny Dvorské.

Syn Mileny Dvorské: Nevíme, kam mámu pohřbíme!

Rakev s herečkou Milenou Dvorskou byla po pietní mši odvezena neznámo kam. Rodina totiž nebyla schopna zajistit místo, kde by slavnou herečku pohřbili. „To zatím fakt nevím, ještě jsme nevybrali místo,“ řekl deníku Aha! syn Dvorské Jakub (36). „Po rozloučení nebude kremace,“ avizoval ještě před obřadem hereččin syn.

Syn Jakub měl na starosti pohřeb i uležení ostatků.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.