Pražští dopravci: Nestřílejte si z nás! Jinak bude stávka! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Pražští dopravci: Nestřílejte si z nás! Jinak bude stávka!

Fotografie
Fotografie (internal)

Jen necelý měsíc poté, co v hlavním městě málem zkolaboval provoz kvůli stávce dopravců, už odboráři vyhrožují zase. Dokonce obnovili stávkový výbor. Tentokrát kvůli hodně nepovedenému vtipu, který se ve formě komiksu objevil na pozvánce na vánoční večírek…

Jen necelý měsíc poté, co v hlavním městě málem zkolaboval provoz kvůli stávce dopravců, už odboráři vyhrožují zase. Dokonce obnovili stávkový výbor. Tentokrát kvůli hodně nepovedenému vtipu, který se ve formě komiksu objevil na pozvánce na vánoční večírek.

Outsourcingová firma BNV Consulting, která spolupracuje s pražským dopravním podnikem, si z dopraváků střílí v komiksové pozvánce na vánoční večírek. „Ještě jsme propouštěli v dopravním podniku,“ omlouvají se na pozvánce zaměstnanci firmy za pozdní příchod na večírek. „Pozvánku je třeba vnímat jako celek a ne zní odtrhnout pouze komiks,“ brání se sice vedení BNV Consulting s tím, že jen komentují situaci v dopravnímu podniku. Podle odborářů je to ale skandální a celou věc považují za »plivanec do očí« tisícům dopraváků, kteří se bojí o svá místa. Požadují proto ukončení spolupráce mezi firmou a dopravním podnikem. Teď tedy Pražanům nezbývá než doufat, že kvůli zlomyslnému vtípku nedojde na nejhorší. Kdyby totiž řidiči metra, autobusů a tramvají nepřišli do práce, hrozil by hlavnímu městu nevídaný dopravní kolaps a milionové ztráty. Už v listopadu proto musela rada města dát dopravcům »náplast« v hodnotě 900 milionů korun a slíbit, že se pokusí zastavit propouštění.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.