Kateřina Moťovská versus Roman Moťovský: Rychle urvi, co můžeš! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Kateřina Moťovská versus Roman Moťovský: Rychle urvi, co můžeš!

Kateřina Moťovská
Kateřina Moťovská (Aha! – Martin Přibyl, Dan Černovský)

05:00 – Boj o miliony vrcholí! Kateřina (30), manželka pohřešovaného Jana Moťovského (39), a jeho bratr Roman (43) se snaží z milionářova majetku »urvat«, co se dá. Dnes bude soud rozhodovat o tom, zda Jana Moťovského úředně uzná za mrtvého.

Boj o miliony zmizelého podnikatele, kterého dnes možná prohlásí za mrtvého

Boj o miliony vrcholí! Kateřina (30), manželka pohřešovaného Jana Moťovského (39), a jeho bratr Roman (43) se snaží z milionářova majetku »urvat«, co se dá. Dnes bude soud rozhodovat o tom, zda Jana Moťovského úředně uzná za mrtvého...

Moťovský zmizel loni v srpnu ve francouzském Nice. Mezi jeho ženou a bratrem se rozhořel tvrdý boj o to, kdo ovládne podnikatelské impérium. Zatímco Romanu Moťovskému se podařilo prodat luxusní rezidenci SClub v Řitce, která byla v nabídce realitní kanceláře za 40 milionů korun, Kateřina zatím marně nabízí jevanský Gottland (vilu s bývalým muzeem Karla Gotta). „Nedávno tu byla s nějakými zájemci, ale prodat se jí to nepodařilo,“ řekl Aha! usedlík z Jevan. Není divu. Podle místních objekt chátrá a požadovaná cena 22 milionů korun je přemrštěná. Nového majitele prý čeká milionová investice do rekonstrukce. „Uvnitř teče voda, je tam vlhko a klimatizace nefunguje,“ dodal muž.

A co se stane, pokud soud dnes vyhoví návrhu, aby byl Jan Moťovský prohlášen za mrtvého? Rozhodnutí bude viset na úřední desce soudu. Pokud se během roku neobjeví Moťovský nebo svědek s informací, že podnikatel žije, bude prohlášen Jan za mrtvého. Teprve pak proběhne dědické řízení. „Bude se zjišťovat majetek a to, jestli existuje závěť. Pokud neexistuje, pak by ze zákona měla dědit polovinu manželka a druhou děti,“ objasnil pražský advokát Jan Černý.

Kliknutím zvětšete

4.9.2009

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.