Amfora na tenise v Rakousku | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Amfora na tenise v Rakousku

Jitka Zelenková při cestě z Korutan ošklivě havarovala, naštěstí vyvázla bez zranění.
Jitka Zelenková při cestě z Korutan ošklivě havarovala, naštěstí vyvázla bez zranění. (Jiří Markvart, Petra Zápecová)

5:00 – Osobnosti sdružené v amatérském fotbalovém týmu Amfora si vyjely do rakouských Korutan na tenis, cestu však odskákala zpěvačka Jitka Zelenková (58). Pořádně se totiž vybourala. Auto »dámy se sametovým hlasem« při divokém karambolu sjelo ze silnice a skončilo v příkopu. Jitčiným kamarádům tuhla krev v žilách, samotná zpěvačka však vyvázla bez zranění.

V programu Amfory na lodi na jezeře Millstattersee slavily úspěch i české lidovky – zleva Karel Bláha, Jan Čenský, Jan Rosák a Petr Salava.

Klub AMatérských FOtbalových RArit navštívil rakouské Korutany. Na břehu jezera Millstattersee se totiž jeho členové účastnili tenisového turnaje CKPK Masters. „Každý den jsme si užili naplno a večer co večer se sedělo do noci a vyprávělo,“ prozradil deníku Aha! prezident Amfory Petr Salava. Všech pět dnů stoupala ručička teploměru ke 30 °C. „Možná, že právě velké vedro způsobilo, že hokejový mistr světa Pavel Richter dorazil na tenisové dvorce s golfovou holí. Okamžitě se stal terčem řady vtípků,“ směje se Salava s tím, že turnaje se účastnili třeba Jan Čenský, Jan Rosák, Josef Dvořák, Karel Štědrý či Antonín Panenka, který nedávno podstoupil operaci kyčle. Obavy, zda a jak bude moci chodit, se ukázaly jako liché už ve chvíli, kdy fotbalový matador vyběhl na tenisový dvorec. „Byla to pro nás báječná dovolená, protože byl program velmi atraktivní a pestrý,“ chválil výpravu Jan Čenský. Korutany nadchly i Jitku Zelenkovou, jejíž nehoda byla jedinou černou tečkou výpravy.

Velké pozornosti se všude těšil Antonín Panenka. Fotografii s ním si nenechala ujít ani Maria Wilhem, šéfka Infocentra města Millstatt.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.