Marta Kubišová: Lhala u soudu? Válka s Vondráčkovou se vyostřuje! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Marta Kubišová: Lhala u soudu? Válka s Vondráčkovou se vyostřuje!

Návrat slavné skupiny Golden Kids (zleva Vondráčková, Neckář, Kubišová)se moc nepovedl…
Návrat slavné skupiny Golden Kids (zleva Vondráčková, Neckář, Kubišová)se moc nepovedl… (Aha! – Alexandr Malachovský, Petr Novotný, Marek Pátek, Martin Hykl)

5:00 – Už se to mele! Sotva předminulý týden odstartoval soudní proces mezi členy rozhádané skupiny Golden Kids – Helenou Vondráčkovou (62), Martou Kubišovou (67) a Václavem Neckářem (65) – začínají na povrh vyplouvat první nesrovnalosti! Ve hře je totiž 1,3 milionu korun, a emoce znesvářených stran tak doslova bublají! Objevilo se i podezření z křivé výpovědi!

Jádrem sporu je zrušené koncertní turné legendárního tria, kterým se mělo loni oslavit 40 let jeho existence poznamenané nuceným odloučením kvůli komunistickému režimu. Turné organizoval Martin Michal (50), manžel a manažer Heleny Vondráčkové. Krátce před prvním vystoupením ale z celého projektu sešlo. Důvody uvádí každá ze stran jiné. Podle Kubišové byl projekt umělecky nepřipravený. Podle Michala šlo Martě o větší honoráře.

A právě Michalova a Vondráčkové Agentura MM Praha, s. r. o., chce u soudu po Kubišové zpět investice agenturou vložené, které vyčíslili na 1,3 milionu korun. Už u prvního stání, kde byli slyšeni svědci protistrany, tedy Kubišová, její manažeři Milan Hein a Jiří Pritz, a Václav Neckář, zaznělo několik pro Helenu Vondráčkovou šokujících informací, které považuje za nepravdu. „Paní Kubišová třeba tvrdí, že na projektu ani nikdy nezačala aktivně spolupracovat, že ani nevěděla, že se fotí na plakáty turné. Což je lež,“ říká Martin Michal. Za pravdu mu dává několik vyjádření Marty Kubišové z ledna 2008, kdy v rozhovorech říkala, jak se na návrat Golden Kids těší. „Dokonce už jsme nafotili snímky na plakáty. Původně jsme jednali o Žofině, ale nakonec se přikláníme k Sazka areně,“ radovala se Kubišová i v našem deníku.

Další stání bylo nařízeno na polovinu září. „Budeme předkládat důkazy o nepravdách, které zazněly, a bude na soudu, jak s nimi naloží. Pakliže dojde k závěru, že se jednalo o skutečně závažnou smyšlenku, může se jí zabývat i jako křivou výpovědí,“ dodává Jana Gavlasová, právnička zastupující Michala a Vondráčkovou.

PETR MACEK

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.