Zpověď imitátora krále popu: Michael Jackson byl celý můj život! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Zpověď imitátora krále popu: Michael Jackson byl celý můj život!

Jakub Tamayo v dobách své imitátorské slávy.
Jakub Tamayo v dobách své imitátorské slávy.

PRAHA (daz) – Jakub Tamayo (22) předminulý čtvrtek v noci zažil asi největší šok svého života. Smrt idolu, jehož navíc spoustu let úspěšně imitoval, ho zasáhla tvrdě. „Probrečel jsem celou noc,“ připouští povoláním řídič a skladník.

„Narazil jsem na tu zprávu náhodou na CNN a nejdřív jsem si myslel, že jde o nějakou reklamu na chystané koncerty v Londýně. Až po pár minutách mi došlo, že Michael zemřel,“ vyprávěl nám mladík, kterému království krále popu učarovalo v roce 1992. „Bylo mi pět a začalo mě fascinovat vše kolem něj. Doma jsem ho zkoušel napodobovat, a když jsem se naučil první kreace, postupně jsem se od vystoupení pro rodinu a na školních besídkách vypracoval až k akcím na diskotékách a v různých kulturních zařízeních.“ Úspěch slavil i v televizních pořadech Eso a Na scénu Martina Dejdara.

Před třemi lety musel svého koníčku nechat. Pořadatele totiž nové soudní procesy krále popu kvůli sexuálnímu obtěžování chlapců znechutily tak, že začali jeho imitátory odmítat. „Ty soudní spory stoprocentně zanechaly následky na jeho zdraví,“ krčí smutně rameny mladík, který vyvrací všeobecné mínění, že by mezi imitátory byli samí gayové. „Ty, co znám, mají přítelkyně. O sexuální orientaci to není,“ vysvětluje český Michael. Ten dodnes uniformu, ve které vystupoval, schovává jako vzácnou relikvii. „Pro mě to byl vzor, zpěvák číslo jedna. Ale jeho smrt zasáhla celý svět,“ dodává Jakub Tamayo, jehož tatínek je Kubánec a tak měl i k obdivu vynikajícího tanečníka Jacksona logicky velmi blízko.

Jakub Tamayo na nedávnou tryznu za Jacksona na Staroměstském náměstí dorazil s ručně vyrobeným transparentem.

Foto Aha! – Petr Novotný, David Kundrát

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.