Chcete být jako James Bond? Je to snadné! Výbava špiona za 13 tisíc | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Chcete být jako James Bond? Je to snadné! Výbava špiona za 13 tisíc

Nezapomenutelný Sean Connery (78) jako James Bond.
Nezapomenutelný Sean Connery (78) jako James Bond. (: darkroastedblend.com, ara)

Odposlouchávací zařízení v krabičce od cigaret, rentgenové brýle, střílející propiska, nebo třeba kamera skrytá ve žvýkačkách. Takovými hračičkami baví diváky nejslavnější tajný agent světa – filmový James Bond.

Kamera ve žvýkačkách
Nůž ukrytý v propisce
Vše lze koupit!

A do každého filmu o špionech takový arzenál prostě patří! Nejsou to jen triky fi lmařů? Asi se budete divit, ale většinou ne. Podobné hračky si navíc můžete velmi jednoduše pořídit i vy, stačí zajít do správného obchodu. Tam vám je klidně prodají. To, jestli je použijete v rámci zákona, nebo ho třeba nevybíravým odposloucháváním a natáčením překročíte, je pak už jen na vás.

Natočím svou nevěrnou ženu
Postřikovače trávníků nebo automatické hasiče požárů má už dneska kdekdo. Věděli jste ale, že do malého rozstřikovače je možné si koupit kameru, která bez problémů a ve velmi slušné kvalitě natočí vše, co se v okolí rozstřikovače dělo? A dokonce barevně!
Cena: zhruba 2500 Kč

Kouzelný prsten
Špionovi samozřejmě neustále hrozí nebezpečí v podobě nepřátelských agentů a zabijáků. Proto s sebou pořád nosí zbraně a různé obranné pomůcky. Některé obranné mechanismy jsou ale využitelné i v normálním životě. Třeba tenhle prsten, který dokáže jednoduchým pohybem palce nastříkat násilníkovi do obličeje pořádnou dávku pepřového plynu.
Cena: zhruba 600 Kč

Kliknutím zvětšeteDůležitá je sebeobrana
Na první pohled může být takový špion odzbrojený, a přesto je vysoká pravděpodobnost, že u sebe má hned několik nebezpečných zbraní. Podepisuje papír, najednou se vzduchem mihne něco lesklého a zloduch leží na zemi s proříznutým hrdlem. Tohle dokážou ostré nože skryté v propisce. Ale takové ostří se dá schovat například i v rtěnce. Krásná žena se tak rázem může změnit v nebezpečného vraha.
Cena: zhruba 120 Kč

Kliknutím zvětšeteDůkazy se už nemusí polykat
Velké problémy mívají agenti s různými papírky, na kterých mají důležité informace. Když jde do tuhého, končívá takový dokument zpravidla v žaludku agenta. Tak ovšem zdravá strava určitě nevypadá! Šikovní vědci tak vymysleli speciální papír, který na první pohled nerozeznáte od normálního. Když na něj ovšem kápnete vodu, velmi rychle se rozpustí a nic z něj nezbude.
Cena: zhruba 300 Kč za balení

Kliknutím zvětšeteZměnit hlas? To se hodí!
Když chce agent ve starém filmu, aby ho nikdo nepoznal po telefonu, prostě si před pusu strčí kapesník a snaží se mumlat, takže mu skoro není rozumět. Dneska už je všechno mnohem jednodušší. Elektronický měnič hlasu není problém koupit a je jisté, že vás nepozná ani vlastní manžel či manželka.
Cena: zhruba 1000 Kč

Kliknutím zvětšeteKufřík agenta vždy po ruce
Taková minikamera je sice maličká, ale když se dají dohromady všechny další potřebné věci, jako baterie, různé krycí knoflíky atd., je toho najednou dost. Profesionál si tak pořídí tento sledovací kufřík, ve kterém je uložená minikamera, zdroj, kabely a také sada knoflíků, šroubků, spon do kravat atd., kterými se dá samotná kamera nenápadně zakrýt.
Cena: zhruba 3000 Kč

Žvýkám, žvýkáš, žvýkáme
Když si při schůzce položíte na stůl balíček žvýkaček, rozhodně tím nevzbudíte pozornost. Ona to ale může být dokonalá miniaturní kamera!
Cena: zhruba 6000 Kč

Historické pomůcky špionů

Kliknutím zvětšeteLegenda starší než 100 let
Tohle je opravdový veterán, legenda a pramáti všech špionských pomůcek. V době, kdy se fotografie dělaly pomocí foťáků velkých jako skříň, přišla jedna německá firma s takovýmto vynálezem. Náramkové hodinky, případně cibule, které opravdu fotí. Píše se rok 1907. Žádné mikročipy. Poctivá mechanická práce, jenom v miniaturním podání.
Cena: dnes nevyčíslitelná

Kliknutím zvětšeteOpravdová retro krása
U prastarých špionských hraček ještě zůstaneme. Občas je samozřejmě potřeba nepozorovaně něco nahrát. V roce 1950 to nebylo tak jednoduché jako dneska. Mikrofon je ukryt v hodinkách a protože samozřejmě neexistoval bezdrátový přenos, z hodinek prostě vedl kabel k „miniaturnímu“ kazeťáku, který měl agent někde v kapse. Jistě nebylo nic jednoduchého nenechat se odhalit.
Cena: neznámá

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.