Filmoví fanoušci zuří - Ostuda! Disney kopíruje sám sebe! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Filmoví fanoušci zuří - Ostuda! Disney kopíruje sám sebe!

Mauglí hází kámen v Knize džunglí z roku 1967 a Krištůfek Robin v naprosto stejné scéně z Medvídka Pú o deset let později.
Mauglí hází kámen v Knize džunglí z roku 1967 a Krištůfek Robin v naprosto stejné scéně z Medvídka Pú o deset let později. (www.dailymail.co.uk)

LAS VEGAS – Walt Disney je synonymem pro kouzelný svět kreslených pohádek. Dumbo, Popelka, Sněhurka a sedm trpaslíků a desítka dalších skvělých pohádek je navíc stále skvělým byznysem, za který jsme ochotni platit slušné peníze, ať už jako vstupné do kina, nebo za DVD či videokazety.

Walt Disney je synonymem pro kouzelný svět kreslených pohádek. Dumbo, Popelka, Sněhurka a sedm trpaslíků a desítka dalších skvělých pohádek je navíc stále skvělým byznysem, za který jsme ochotni platit slušné peníze, ať už jako vstupné do kina, nebo za DVD či videokazety.

Tento fenomén má po celém světě miliony fanoušků, z nichž teď ale někteří doslova zuří. Všimli si totiž, že studio používá obrazy ze svých pohádek stále dokolečka, aniž by se snažilo to jakkoliv maskovat. Podle odborníků si tak usnadňuje práci a hlavně snižuje náklady na filmy, které nejvíce prodražují špičkové výkony animátorů. Nevšimli jste si toho? Tak tady máte důkaz! Stačí jen změnit pozadí, trochu něco poupravit a z Mauglího se najednou stane Krištůfek Robin z kresleného Medvídka Pú. Metoda, která za recyklaci může, se jmenuje rotoskopie (rotoskopická animace) – ta umožňuje plynulý a přirozený pohyb postaviček. Prvně byla použita v roce 1915 proto, aby kreslené postavičky dostaly lidský prvek a byly realističtější.

Kliknutím zvětšete

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.