Rychlost na bruslích? 190 km/h | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Rychlost na bruslích? 190 km/h

S pomocí rychlé motorky dokáže Petr Manďák na bruslích zázraky.
S pomocí rychlé motorky dokáže Petr Manďák na bruslích zázraky.  (pro Aha!: Ivan KOPEČNÝ)

HRADEC KRÁLOVÉ – Borec, nebo hazardér? Petr Manďák (25) je jednoznačně obojí. Zatímco jiní bruslaři si to po dráze šinou nejvýš třicítkou.

Borec, nebo hazardér? Petr Manďák (25) je jednoznačně obojí. Zatímco jiní bruslaři si to po dráze šinou nejvýš třicítkou, tenhle mládenec trhá v závěsu za superrychlou motorkou na svých in-lineových bruslích všechny rekordy. Ten ze sobotního tuningového srazu na letišti v Hradci Králové je k neuvěření: přes 190 kilometrů v hodině!

„Já si vůbec nepřipouštím, že se něco stane, takže na otázku, zda se mohu i zabít, neznám odpověď,“ říká Manďák na okraji letištní dráhy těsně před pokusem o nový český rekord.

Pak už to začíná, diváci tají dech. Bleskový start a za pár sekund je dvojice z dohledu. „Je to blázen, nikdy bych to nejela,“ říká dvacetiletá Jana Žižková z Prahy. Kousek hlídkuje pro jistotu i záchranná služba. Chvíle napětí… A už je to tady! Hranice 190 kilometrů za hodinu padla! Pavel Manďák je – zatím neoficiálně – novým českých rekordmanem! A to zřejmě ještě neřekl své poslední slovo. Ještě letos totiž chce na svých in-lineových bruslích překonat rychlost 230 kilometrů za hodinu!

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.