Cesta k orgasmu od hlavy až k patě... Velký návod, jak zažít sexuální rozkoš | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Cesta k orgasmu od hlavy až k patě... Velký návod, jak zažít sexuální rozkoš

 (Aha! – Martin Pekárek, Profimedia.cz, ara)

PRAHA – Každý na to myslí, a kdo říká, že ne, tak lže! Ptáte se, co to je? Přece sex! Je nejen nositelem života, ale také jeho důležitým zpestřením. Kdo je nespokojený v posteli, má obvykle problémy v partnerském vztahu a třeba také v práci. Všechno, dokonce i dobrý sex, se dá naučit.


Připravili jsme pro vás velký návod, jak se milovat, abyste si to opravdu užili.

Většina lidí považuje za kvalitní sex jen ten, při kterém oba partneři dosáhnou orgasmu. To ale nemusí být vždycky pravda! Orgasmus je třešničkou na dortu, která milování ozdobí. Krásný prožitek nezajistí, jen ho posílí! Společný orgasmus obou partnerů je pak spíš mýtem z romantických filmů, obvykle ho partneři dosahují postupně. Co to vlastně orgasmus je? Jde o intenzivní fyzickou rozkoš, která je doprovázena rychlými cykly stahů v dolních pánevních svalech. Ty jsou často spojeny s jinými mimovolnými reakcemi, například se svalovými křečemi a s vydáváním zvuků. Při mužském orgasmu většinou dojde k ejakulaci, ale ta není podmínkou dosažení orgasmu.

Uši
Na uších je bezpočet nervových zakončení, proto laskání ušních lalůčků je velice příjemné. Jejich líbání, žužlání či jemné masírování při souloži vás přivede k orgasmu natotata.

Vlasy
Pokud váš partner či partnerka vlastní pořádnou hřívu, cuchejte ji, hrajte si s ní. Také drbání a masáž pokožky jsou velmi příjemné. A pokud je muž plešatý? Hlaďte ho, líbejte! Nebude určitě proti!

Krk
Věřte, či ne, ale pro muže je neskutečně vzrušující, pokud se věnujete oblasti okolo »ohryzku« na krku, protože je velice citlivá na doteky. Ženám zase obvykle přináší slast hlazení či líbání šíje.

Rty a jazyk
Rty a špička jazyka jsou nesmírně citlivá místa. Olizujte jeden druhému rty, dotýkejte se navzájem jen špičkou jazyka. Můžete si na špičce jazyka i předávat různé dobroty, jako jsou kousky čokolády, ovoce a podobně.

Prsa
Bradavky i prsní dvorce jsou doslova posety konečky nervů. Proto je sajte, hlaďte či jemně kousejte. U žen tento způsob dráždění může i přivolat orgasmus, ale ani mužům nejsou podobné hrátky nepříjemné.

Záda
Pokud vás partnerka nebo partner požádá o masáž zad, neváhejte. A zkuste ji něčím zpestřit. Od hlazení a hnětení přejděte k jemnému škrábání nebo šimrání. Můžete použít i nějaký předmět (např. kartáček na zuby nebo peříčko).

Břicho
Břicho a pupík jsou také místa, která přímo vyzývají k laskání. Vždyť jsou tak blízko pohlavním orgánům. Hlazení a olizování špičkou jazyka (klidně můžete nechat po bříšku stékat šlehačku nebo kapku alkoholu) je přímá cesta k slasti.

Dlaně
Možná vás to překvapí, ale na dlaních je nespočet nervových zakončení, takže se považují za nejvíce erotogenní zóny těla. Často se ale na ně zapomíná. Takže to napravte a udělejte si navzájem příjemnou a vzrušující masáž.

Stehna a hýždě
Nejcitlivější části těla, jakýkoli dotyk v podstatě vede ke vzrušení – od hlazení po hnětení a poplácávání. Neopomínejte je, ale nechte si je na konec. Pak už můžete přejít přímo do centra rozkoše.

Chodidla a nárty
Masáž nohou patří k sexu odpradávna. Na chodidlech, stejně jako na dlaních, je mnoho nervových zakončení, a proto dotyky na nich jsou jak pro muže, tak pro ženy více než slastné.

RADY PRO MUŽE

Muži dosahují orgasmu mnohem snadněji než ženy. To ale neznamená, že je pro ně sex procházkou růžovým sadem. Žádný muž totiž nechce v posteli selhat, naopak touží maximálně uspokojit nejen sebe, ale i svou partnerku.

5 tipů, jak uspokojit partnerku:

1. Ženy si obvykle potrpí na milostnou předehru. Nepodceňujte ji!
2. Neleťte přímo na věc, věnujte se jejím rtům, ušním lalůčkům, prsům, zadečku, chodidlům.
3. Většina žen je schopna dosáhnout orgasmu drážděním klitorisu. Spolehlivou cestou k uspokojení ženy je tedy orální sex nebo stimulace rukama.
4. Pak můžete tuto citlivou oblast dráždit i penisem. Tato metoda sice není pro muže plně uspokojující, ale ženu velmi vzrušuje.
5. Pokuste se najít partnerčin bod G, který se nachází na přední straně pochvy. Ten je zdrojem ženiny maximální rozkoše, tzv. vaginálního orgasmu.

RADY PRO ŽENY

Kliknutím zvětšeteŘada žen má s dosažením orgasmu problémy, některé ho dokonce nikdy nezažily. U většiny přitom stačí odstranit psychické bloky.

5 tipů, jak dosáhnout orgasmu

1. Odhoďte předsudky typu »tohle se nehodí, to není slušné«.
2. Nestyďte se za své tělo. Partnera při milování většinou vůbec nezajímá, zda máte někde faldík navíc, vzrušuje ho právě vaše tělo.
3. Před milováním zkuste autoerotiku. Sama najděte místa, jejichž dráždění je vám příjemné. K nim pak nasměrujte i partnera.
4. Zvolte vhodnou polohu, která vás dovede k uspokojení. Podle odborníků se jedná o ty pozice, které muži umožňují hluboké vniknutí, například poloha na koníčka či zezadu.
5. Pokud zrovna nedosáhnete orgasmu, ale milování se vám líbí, nestresujte tím sebe ani partnera. Dejte nahlas najevo, že jste spokojená. To muže povzbudí.

RADY PRO OBA PARTNERY

Kliknutím zvětšete1. Promluvte si!
Základem dobrého sexu je vědět, co se vám a vašemu partnerovi líbí, a požadavky obou sladit. Proto o všem s partnerem mluvte. Pokud jste stydlivější typ, použijte k tomu třeba ICQ nebo SMS zprávy. Jasně tak řeknete, co vás vzrušuje a co už je na vás naopak moc, aniž byste se museli dívat partnerovi do očí. Erotická konverzace vás může mile překvapit a nažhavit pro pozdější hrátky.

2. Uvolněte se!
Milování vás musí těšit, proto se nenechte vmanipulovat do sexu, když se vám zrovna nechce nebo se necítíte dobře. Milování není manželská (partnerská) povinnost!

3. Experimentujte!
Nebojte se nových zážitků – obměňujte polohy (inspirovat vás může třeba starobylá Kámasútra) a místa, kde se milujete. Používejte erotické pomůcky, kterých je na trhu obrovský výběr. Stále ale platí, že vše by mělo být po vzájemné dohodě partnerů!

5 poloh pro spokojený sex

Kliknutím zvětšete1. RODINNÁ

Žena sedí v křesle, rukama a nohama objímá muže, který je v kleku.
Proč vás bude bavit: Pro ženu je tato poloha velmi pohodlná, muž má hodně prostoru k pohybu.


Kliknutím zvětšete2. MATRACE

Žena leží na okraji postele či stolu s doširoka roztaženýma nohama. Muž se opírá o kolena a drží ženiny nohy.
Proč vás bude bavit: Můžete prostřídat různé místnosti v bytě i všechny druhy nábytku.


Kliknutím zvětšete3. NA VŠECH ČTYŘECH

Žena klečí na všech čtyřech a partner klečí za ní.
Proč vás bude bavit: Partner může ženu dráždit rukama na prsou i na klitorisu. Tato poloha je vhodná spíše pro silový sex než pro něžné milování.

Kliknutím zvětšete4. V KLÍNĚ

Muž sedí, žena mu sedí v klíně obličejem k němu a pohybuje se nahoru a dolů.
Proč vás bude bavit: Můžete se líbat, hladit po celém těle a užít si těsné blízkosti.

Kliknutím zvětšete5. OBKROČMO

Muž leží na zádech a žena sedí obkročmo na něm.
Proč vás bude bavit: Můžete si hledět do očí, líbat se, říkat si, jak se vám milování líbí.


POKRAČOVÁNÍ UŽ ZÍTRA
> Další rady
> Mýty o sexu
> Sexuální rekordy

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.