Krvavé sexuální rituály - Mezi africkými a australskými kmeny se zastavil čas | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Krvavé sexuální rituály - Mezi africkými a australskými kmeny se zastavil čas

V Africe se zastavil čas...
V Africe se zastavil čas...

YAOUNDE – V africkém Kamerunu se nyní strhla vlna protestů proti letitému zvyku – »žehlení« prsou dospívajících dívek. Jde o tradiční způsob „prevence“ proti brzkému pohlavnímu životu mladých žen.


Ačkoliv je tento bolestivý zákrok oficiálně už dávno zakázaný, podle statistik ho podstupuje 26 % kamerunských dívek.
Obvykle se k »vyžehlení« používá dřevěná palice, kterou se drtí brambory. Ta se rozžhaví nad ohněm a silou se tiskne dívce na prsa, aby se ňadra znetvořila a dívka nebyla tolik přitažlivá. Tento zákrok je trestný a pokud by bylo zjištěno poškození citlivých tkání, půjde matka dívky na tři roky do vězení. To ale »starostlivé maminky«, které mají strach o panenství svých dcer, neodradí.
Další brutální procedurou je v Africe hojně rozšířená ženská obřízka. Malá holčička se položí na stůl a kusem skla nebo tupým nožem jí uříznou klitoris a část stydkých pysků. Rána se pak vydezinfikuje kravskou močí a zašije.
Hodně krutý rituál podstupují i ženy domorodého australského kmene Aboriginců. Ženě, která se má vdávat, se useknou dva prsty na levé ruce a pak ji celá mužská část vesnice znásilní. Mužům se před stejným obřadem vyrazí přední zuby a na těle se jim vytvoří hluboké zářezy, které mají symbolizovat dospělost a připravenost k sexuálnímu životu. Manželovi se usekne i kus penisu, vloží se do pochvy manželky a nechává se tam symbolicky po dobu tří dnů.
Není divu, že více než polovina mladých Aboriginců tuhle zkoušku dospělosti nepřežije. A navíc – poslední noc před svatbou platí pravidlo »každý s každým«, čehož celý kmen, včetně příbuzných, využívá k hromadným sexuálním orgiím. Aboriginci jsou na úrovni doby kamenné a dokonce ani nechápou souvislost mezi pohlavním stykem a otěhotněním. Věří, že žena otěhotní, když do ní vstoupí »duch dítě«.


Autor: (kruz)
Foto: Profimedia.cz

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.