Z lemurů se vyklubali zloději | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Z lemurů se vyklubali zloději

Lemuři jsou při shánění potravy velice vynalézaví.
Lemuři jsou při shánění potravy velice vynalézaví. (pro Aha!: ČTK, Ivan Dostál)

ZLÍN – Ve Zlíně se objevil nový druh kriminální činnosti. Nepáchají ho lidé, ale lemuři! Zoologická zahrada v Lešné má jako jedna z mála unikátní výběh lemurů.


ZLÍN – Ve Zlíně se objevil nový druh kriminální činnosti. Nepáchají ho lidé, ale lemuři! Zoologická zahrada v Lešné má jako jedna z mála unikátní výběh lemurů, kdy návštěvníci mohou procházet přímo mezi opicemi. Lemuři si na lidi rychle zvykli a brzy zjistili, že většina návštěvníků nosí v taškách něco na zub. Bystré opice bez problémů vlezou do tašky nebo do dětského kočárku a kradou. Ošetřovatelé ale varují! Kliknutím zvětšete„Lemuři jsou strašně mlsní a mazaní, jenže krmení těchto zvířat je přísně zakázáno. Vypadají jako plyšoví, ale při krmení mohou i kousnout,“ upozornila mluvčí zahrady Romana Bujáčková. Problém je prý v tom, že většina návštěvníků jídlo vystavuje před opicemi schválně, kvůli zážitkům. „Lidé si vůbec neuvědomují, že lemuři takové jídlo nesmí, může jim způsobit zažívací problémy,“ dodala Bujáčková.
Kliknutím zvětšeteAni návštěvníci, ani samotní lemuři ale nechtějí poslouchat, varovné cedule nikdo nerespektuje. Ošetřovatelé teď přemýšlejí, jak opice tento zlozvyk odnaučit. Všechna opatření byla však zatím marná.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.