Už jsme tááákhle velcí! První miminka roku 2008! Narodila se pár minut po půlnoci! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Už jsme tááákhle velcí! První miminka roku 2008! Narodila se pár minut po půlnoci!

Lucinka Nepovímová
Lucinka Nepovímová (archivy rodin)

PRAHA – Takhle vyrostla první miminka letošního roku! Narodila se 1. ledna jen několik minut po půlnoci, teď už mají za sebou první Vánoce a brzy oslaví první narozeniny! Deník Aha! je po téměř roce života našel a zjistil, jak se miminkům daří dnes.

Kliknutím zvětšete

Lucinka Nepovímová
Čas narození: 1. ledna 2008, 00:01 hod.

  • Po narození 3,05 kg, 50 cm
  • Dnes 8,10 kg, 69 cm

Lucinka se svým rodičům Petře a Vlastimilovi narodila na Nový rok jen minutu po půlnoci v rakovnické porodnici. Kvůli komplikacím přišla na svět císařským řezem. Dnes už se ale má čile k světu. Sama už udělala první krůčky a denně doma řádí s chodítkem. Je taky velký mlsoun, nejvíce jí chutnají banány a smetanové pribináčky. Spolu s rodiči hodně cestuje, nejraději jezdí za babičkou do Třince na severní Moravě. Malá holčička taky ráda plave a s maminkou chodí na speciální cvičení pro děti. Plyšové hračky a panenky ji moc nezajímají, hraje si hlavně s kostkami. „Baví ji neustále něco skládat a rozebírat, zatím to vypadá, že je technicky zaměřená,“ popsala maminka Petra. Pod stromeček k prvním Vánocům proto Lucince Ježíšek nadělil další skládačky.

Kliknutím zvětšeteKliknutím zvětšete

Janička Žilková
Čas narození: 1. ledna 2008, 00:02 hod.

  • Po narození 3,50 kg, 51 cm
  • Dnes 8,50 kg, 78 cm

Janička Žilková se narodila mamince Evě a tatínkovi Jaroslavovi na Nový rok jen dvě minuty po půlnoci v prostějovské porodnici. Za necelý rok, co je na světě, už dokázala spoustu věcí. „Když jí vyrostl první zub, diskutovali jsme s manželkou, kdo z nás ho našel první. Radost nám Janička dělá pořád, když se ale poprvé sama postavila, bylo to úžasné,“ popsal Jaroslav Žilka. Janička je pořádně statečná holčička, se svojí maminkou totiž chodí na pravidelné plavání v bazénu a vodu prý doslova miluje. Její nejoblíbenější hračkou je panenka, se kterou usíná v postýlce. Hodně času tráví i s babičkami, které ji rády rozmazlují.

Kliknutím zvětšeteKliknutím zvětšete

Lukášek Picek
Čas narození: 1. ledna 2008, 00:04 hod.

  • Po narození 4,10 kg, 51 cm
  • Dnes 12 kg, 77 cm

Lukášek se narodil čtyři minuty po půlnoci v porodnici v Karlových Varech a za necelý rok se z malého miminka stal pořádný cvalík. Lukášek váží 12 kilo a měří 77 centimetrů! Jíst mu chutná, nejraději ale podle maminky Jany žužlá všelijaké kabely, ovladače a mobily. Lukášek má sice spoustu hraček, nejvíc ho ale zajímají všechny předměty, které vydávají zvuky. A co všechno už chlapeček zvládne? „Když nad tím moc nepřemýšlí, tak sám udělá i šest krůčků. Možná z něj jednou bude tanečník, protože na klipy v televizi pořád tancuje,“ popsala Jana Picková. Lukášek už také občas kope do míče, a proto by si jeho táta Libor přál, aby byl úspěšným fotbalistou. Chlapeček také často tráví čas s babičkami, jeho maminka se totiž vrací do práce jako učitelka na prvním stupni.

Kliknutím zvětšeteKliknutím zvětšete

Barborka Popelková
Čas narození: 1. ledna 2008, 00:05 hod.

  • Po narození 3,60 kg, 50 cm
  • Dnes 8,91 kg, 72 cm

Malá arunka Popelková přišla na svět pět minut po půlnoci 1.1. 2008 v porodnici uherskohradišťské nemocnice. Tatínkovi Ondřejovi (30) i mamince Zuzaně (32) dělá od té chvíle jenom radost. Malá slečna se s nimi přestěhovala do Prahy, ale u babiček na Slovácku je jako doma. Pravidelně chodí plavat, začíná se dokonce potápět, miluje zvířátka, hlavně pejsky. Už docela bravurně chodí, hlas má jako správná dívka z kraje vinohradů jako zvon. Umí napodobit auto, motorku i letadlo, ale asi nejlépe jde Barunce lev... Modrooká dívenka je určitě moc ráda na světě... pláče sporadicky, zato rozesmátá je skoro pořád.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.