Harry Potter: ZEMŘE? Autorku už ten brejloun nebaví! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Harry Potter: ZEMŘE? Autorku už ten brejloun nebaví!

LONDÝN – Také jste si zamilovali příběhy Harryho Pottera? Kluka v kulatých brýlích, který se v Bradavicích učí kouzlit? Pak pro vás autorka knih o Potterovi připravila pravděpodobně obrovský šok. Pomalu se totiž už můžete chystat na Harryho pohřeb!

LONDÝN - Také jste si zamilovali příběhy Harryho Pottera? Kluka v kulatých brýlích, který se v Bradavicích učí kouzlit? Pak pro vás autorka knih o Potterovi připravila pravděpodobně obrovský šok. Pomalu se totiž už můžete chystat na Harryho pohřeb! Je totiž velmi pravděpodobné, že slavný čarodějnický učeň, proslulý svou nebojácností a smyslem pro spravedlnost, v připravované sedmé knize zemře! A nebude asi sám... Naznačila to sama autorka pohádkových příběhů Joan K. Rowling (40). Jaká nespravedlnost! Sprovodit ze světa hrdinu, jehož příběhy jí, dříve nezaměstnané matce–samoživitelce, vynesly skoro 28 miliard korun! „Joan už žije s Harrym Potterem tak dlouho, že ji ten malý čaroděj vyloženě užírá. Není divu, že se ho chce zbavit,“ komentoval to herec Jim Dale (70), dlouholetý přítel spisovatelky a muž, který v USA propůjčuje Harrymu Potterovi svůj hlas na audio nahrávkách.

J. K. Rowling se nechala slyšet, že sedmá kniha o Harrym Potterovi bude tou poslední a že dvě z hlavních postav v ní zemřou. „Jó, život je někdy krutý a oni prostě musí zaplatit daň za svou popularitu,“ prohlásila s cynickým úsměvem na adresu svých hrdinů. „Nechci, aby mě někdo kopíroval. Podívejte se na Agathu Christie, ta taky nechala zemřít Hercula Poirota…“ Jakou smrtí Harry Potter zemře, to ale odmítá říct. Britský herec Daniel Radcliffe (16), který Pottera hraje, tvrdí, že se už na »vlastní« smrt těší: „Jsem na tu roli starý, chci hrát i v jiných filmech.“

Na druhé straně, značka Harry Potter je úžasným obchodním artiklem a časopis Forbes tvrdí, že má dnes hodnotu jednoho bilionu dolarů – stejně jako Coca-Cola a třikrát víc než slavný fotbalista David Beckham. A tak je možné, že si autorka vše ještě rozmyslí. Poslední kapitolu sedmého dílu napsala už v roce 1990 (!), tedy ještě před dokončením své první knihy o Harrym. Třeba ji ještě předělá. „No, není vyloučené, že jedné postavě dám ještě »milost«,“ říká spisovatelka.

Harry Potter 70%
Pravděpodobnost smrti: Je to hlavní hrdina, příběhy na něm stojí, a pokud má jít o úplně poslední díl jeho příběhů, byla by tahle smrt logická.

Lord Voldermort 65%
Nejzápornější postava. Celý román je o boji proti tomuto nebezečnému zloduchovi. Pokud má mít dobrý konec, mělo by zlo být potrestáno.

Albus Brumbál 50%
Na konci 6. dílu je kouzlem „avada kedavra“ zabit, ale na pohřbu vylétl z jeho rakve pták Fénix. Brumbál tak možná oživne, aby pak zemřel opravdu...

Profesor Snape 80%
V prvních dílech negativní postava, ale postupem času se proměňuje. Otázky, co nám tají a proč tolik nenávidí Harryho otce, ale zůstávají zatím nezodpovězeny.

Sirius Black 30%
Na konci 5. dílu prošel »Bránou bytí a nebytí«. Ale je opravdu mrtvý? Mohl by se vrátit na scénu jako duch, aby pomohl Harrymu, a pak navždy odejít.

Rubeus Hagrid 10%
Dobrosrdečný obr. Vždy stál na straně Harryho, však spolu také napáchali spoustu průšvihů. Už několikrát měl ale povážlivě namále...

Hermiona nebo Ron 20%
Harryho spolužáci, kteří mu pomáhají »zdárně projít« školou. Spolu s ním se účastní mnoha dobrodružství a to další možná neskončí právě šťastně…

Profesorka McGonnagallová 1%
Snaží se vystupovat nestranně, ale spíše stojí na straně dobra. Přesto by se mohla nešťastnou náhodou připlést do nějaké šlamastiky.

R. A. B. 50%
Pod třemi písmenky z 6. dílu se může skrývat Regulus Augustus, bratr Siria Blacka. A jako skoro každý, kdo jde po Voldermortovi, možná zemře.

Úplně jiná postava 50%
Spisovatelka J. K. Rowling je naprosto nevyzpytatelná, v šokujících zvratech si opravdu libuje.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.