Otázky a odpovědi o bramborové pochoutce - Hrozí z nich rakovina? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Otázky a odpovědi o bramborové pochoutce - Hrozí z nich rakovina?

 (- ara)

PRAHA – Hranolky patří mezi nejoblíbenější přílohy! Stejně oblíbené jsou ale i u vědců z celého světa, kteří se stále snaží zjistit, nakolik je křupavá bramborová pochoutka škodlivá.

Hranolky patří mezi nejoblíbenější přílohy! Stejně oblíbené jsou ale i u vědců z celého světa, kteří se stále snaží zjistit, nakolik je křupavá bramborová pochoutka škodlivá. V úterý jsme informovali o tom, že němečtí vědci poprvé prokázali přítomnost rakovinotvorných látek. Dnes přinášíme nejdůležitější otázky a odpovědi o hranolkách…

  1. Jsou hranolky karcinogenní?
    Němečtí vědci prokázali v hranolkách přítomnost rakovinotvorného glycidamidu, který se uvolňuje při smažení nad 180 stupňů. Proto je lepší smažit při nižších teplotách.
  2. Jak připravit hranolky, aby byly zdravé?
    Musíte zvolit správný druh brambor, vhodný olej, smažit krátce a při nižších teplotách.
  3. Jaké odrůdy brambor jsou pro přípravu hranolek nejvhodnější?
    Nejlepší hranolky připravíte z odrůd s nejnižším obsahem škrobu.


Na jakém oleji smažit? Jsou hranolky z fastfoodů McDonalds a KFC škodlivé? Jaké jsou nejčastější chyby při přípravě domácích hranolek? Čtěte už zítra v tištěném vydání deníku Aha!.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.