Pštros rozkopal policistům auto! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Pštros rozkopal policistům auto!

Policistům pštros vykopl okno.
Policistům pštros vykopl okno. (pro Aha!: Jaroslav BLUDNÝ)

OSTRAVA – Městští strážníci včera v Ostravě hodinu naháněli splašeného pštrosa! Pták ohrožoval lidi, a dokonce rozbil policajtům auto!

Městští strážníci včera v Ostravě hodinu naháněli splašeného pštrosa! Pták ohrožoval lidi, a dokonce rozbil policajtům auto!

Jako v australské buši si včera museli připadat lidé v Ostravě-Hrabové. Zničehonic se tam totiž zjevil pštros! Ptáka se nejdříve snažila zkrotit dvojice městských policistů. „Záhy ale zjistili, že na mohutné zvíře nestačí, a tak povolali posily,“ řekla mluvčí Městské policie Vladimíra Kejdová.
Opeřence nakonec nahánělo šest policistů. Pak už to vypadalo jako na Divokém západě. Policisté pštrosa důmyslně obklíčili a zahnali do míst, kde už nemohl utéct. Sotva se jim ale složitý manévr podařil a vypadalo to, že ptáka zkrotí, pštros se lekl štěkajícího psa, začal znovu zběsile utíkat a své mohutné pařáty přitom zaťal přímo do kapoty služebního policejního auta! Promáčkl blatník a poškodil policistům zpětné zrcátko.

Majitel ptáka je v současné době na dovolené. Za to, že se mu opeřenec zaběhl, ale půjde ještě na výslech. Nezajistil totiž dostatečně, aby zvíře neuteklo. „Máme tady tři pštrosi, a utekli všichni. Ten jeden vykopl kus plotu a šel se asi popást,“ přiznal muž, který má zvířata na starosti. „Ti dva zůstali stát poblíž,“ dodal ošetřovatel.

Lidé, kteří se včera vyskytovali v Hrabové, mají vlastně velké štěstí, že se jim nic nestalo. Ošetřovatel pštrosů totiž tvrdí: „Minule mě jeden tak nakopl, až jsem letěl pod švestku!“ Teď už jsou pštrosi zase ve výběhu a plot je opravený.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.