Tetování - Z delfína na bříšku se stane velryba | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Tetování - Z delfína na bříšku se stane velryba

Isabel Varley z Velké Británie je nejvíce tetovanou důchodkyní světa.
Isabel Varley z Velké Británie je nejvíce tetovanou důchodkyní světa.

PRAHA – Chystáte si nechat na tělo vytetovat nějaký ornament? Dobře si návštěvu tetovacího salonu promyslete. Lékaři upozorňují, že při výběru »kérky« bychom se měli zamyslet.


PRAHA – Chystáte si nechat na tělo vytetovat nějaký ornament? Dobře si návštěvu tetovacího salonu promyslete. Lékaři upozorňují, že při výběru »kérky« bychom se měli zamyslet i nad místem, kam si necháme obrázek pod kůži »nakreslit«. Pohled na povadlé bříško čtyřicátnice s delfínkem, kterého si nechala vytetovat v osmnácti, nemusí být totiž zrovna přitažlivý…
„Pohled na tělo starých lidí, kteří na sobě mají nějaké tetování, není opravdu příjemný. Kůže povolí, někde ubude svalová tkáň, jinde se naopak člověk zakulatí,“ říká lékař Petr Randáček. »Rozmar mládí«, který vám teď tělo zkrášlí, může v pozdějším věku překážet. „Nechá-li si dívka na bříško vytetovat delfína, může se v těhotenství klidně změnit ve velrybu. Je třeba si rozmyslet, kam si tetování nechat udělat, pro ženy je nejhorší varianta právě břicho, tam se kůže roztahuje nejvíce,“ řekl Aha! Michal Skopal, který se tetováním živí již sedm let. Odstranění barevných »obrázků« z kůže je možné, ale ne vždy se podaří odstranit úplně. Navíc »vygumování« přijde na pěkné peníze a je velmi bolestivé! „Někdo přijde už i po půlroce od tetování. Nelíbí se třeba partnerovi, nebo se nehodí v novém zaměstnání,“ popisuje Monika Farská z Centra estetické medicíny, kam lidé přicházejí s prosbou o jeho odstranění.


Jak tetování odstranit?

✖ Vyříznutí: Jde použít jen u opravdu malého tetování. Skalpelem se kůže vyřízne a poté zašije.
✖ Vybroušení: Speciálním nástrojem se vrstva kůže doslova rozbrousí. Tato metoda je velice bolestivá a dochází ke krvácení.
✖ Laser: Nedochází ke krvácení, ale výrazně bolestivá procedura se musí podstoupit několikrát za sebou.
✖ Překrytí: Staré tetování se překryje novým. V profesionálních studiích dokáží překrýt nekvalitní tetování tak, že vůbec nepoznáte, že pod ním něco je.


Autor: Ján TROPP
Foto: Profimedia.cz

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.