Pravděpodobnosti podle odborníků - Kousne mě žralok? Vyhraju v loterii? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Pravděpodobnosti podle odborníků - Kousne mě žralok? Vyhraju v loterii?

Jaké jsou šance? Rychlý přehled průměrných šancí že zažijete tyto dobré, špatné i překvapující události
Jaké jsou šance? Rychlý přehled průměrných šancí že zažijete tyto dobré, špatné i překvapující události

NEW YORK – Člověk si neustále dělá naděje, nebo se spousty věcí bojí. Jaké jsou ale reálné šance, že se něco stane? Chcete vědět, jestli vás opravdu může kousnout žralok nebo můžete spatřit UFO? Nebo že do vás udeří blesk?

Člověk si neustále dělá naděje, nebo se spousty věcí bojí. Jaké jsou ale reálné šance, že se něco stane? Chcete vědět, jestli vás opravdu může kousnout žralok nebo můžete spatřit UFO? Nebo že do vás udeří blesk?

Ta pravděpodobnost je velmi malá, přesně 400 000:1. A přece se takové věci stávají. Naposledy v Česku, a to během pouhých čtrnácti dní, uhodil blesk do dvou lidí. Mladý fotbalista zemřel přímo na hřišti v Kostomlatech na Teplicku, žena (†63) zase v Lovosicích v momentu, kdy se na zahradě u svého domku před deštěm snažila posbírat prádlo.

Pravděpodobnosti odborníci umějí spočítat také u veselejších věcí, třeba že proplujete ve vesmíru letícími asteroidy. A dokonce si na ně můžete i vsadit. Nejbláznivější sázku všech dob vypsala jedna nejmenovaná sázková kancelář: „Nastane soudný den?“, ptala se...

A těmhle to vyšlo...

VÝHRA V LOTERII - (1:14 milionům)
Na datum 6. března 2007 nezapomenou dva američtí sázkaři ze států Georgia a New Jersey. Ti si rozdělili nejvyšší jackpot v historii loterií: 5,9 miliardy korun! Každému tak připadly téměř tři miliardy.

ÚTOK ŽRALOKA - (1:11,5 milionu)
Ruského kosmopolitu Alexe Mumzhiu napadl v březnu 2005 žralok na Floridě. Ubránil se, žraloka zabil, ale odnesl si pár šrámů. I tak může mluvit o štěstí, které jiní neměli.

LETECKÉ NEŠTĚSTÍ - (1:390 000)
Rodina Kennedyů by na sázkách na rodinná neštěstí mohla vydělat majlant. John F. Kennedy Jr. (†39), syn zavražděného amerického prezidenta Johna F. Kennedyho, v roce 1999 zahynul spolu se svou ženou a sestrou v letadle.

VIDĚL (PRÝ) UFO - (1:3 milionům)
Vladimír Kovalenko (66), ruský astronaut a současný prezident ruské asociace kosmonautů, tvrdí, že během svých pobytů ve vesmíru v souhrnné délce 217 dní viděl několikrát UFO. Velmi se podivuje tomu, že ostatní kosmonauti ho neviděli.

NÁHODNÉ UTOPENÍ - (1:88 tisícům)
Utopit se můžete i v práci, která nemá s vodou nic společného. Třeba při bagrování. V roce 2006 se na skládce v Čáslavi utrhla krajnice odkalovací jámy a bagrista (57) se propadl do čtyřmetrové hloubky. Utopil se poté, co mu voda do kabiny natekla otevřeným okénkem.

NARODÍ SE DVOJČATA - (1:32)
Nejpopulárnějšími dvojčaty jsou bezespolu Mary-Kate a Ashley Olsenovy (22), které se proslavily v americkém seriálu Plný dům.

NEJLEPŠÍ HRÁČ POKERU
Je jím Jerry Yang (40), Laosan žijící v Kalifornii je posledním králem pokeru. Na šampionátu v Las Vegas vyhrál po šestnáctihodinové hře v přepočtu asi 148,5 milionu korun.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.